Antena 3 CNN Actualitate Trupul lui Ion Dolănescu va fi depus la Ateneu. Regretatul artist, numit cetăţean de onoare în Perşinari

Trupul lui Ion Dolănescu va fi depus la Ateneu. Regretatul artist, numit cetăţean de onoare în Perşinari

Trupul lui Ion Dolănescu va fi depus la Ateneu. Regretatul artist, numit cetăţean de onoare în Perşinari
Sursa foto: Ion Dolanescu
20 Mar 2009   •   10:52

Doliu în lumea artistică. Ion Dolănescu, unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de muzică populară s-a stins din viaţă. Artistul a murit in locuinţa sa, joi după-amiază, în urma unui stop cardiac.

Trupul neînsufleţit al marelui artist va fi depus, sâmbătă, la Ateneul Român, pentru ca cei pentru care a cântat ani la rând să îi poată aduce un ultim omagiu.

Cum au aflat trista veste, prieteni, rude dar şi simpli cunoscuţi au venit să aprindă o lumânare la căpătâiul celui drag.

Ion Dolănescu va fi numit, post-mortem, cetăţean de onoare al comunei sale natale Perşinari, din judeţul Dâmboviţa, iar Căminul Cultural din localitate îi va purta numele.

Dolănescu a înregistrat numeroase succese cu piesele sale. A cântat alături de nume mari ale muzicii populare. Aşa a întâlnit-o şi pe Maria Ciobanu, cu care s-a căsătorit şi a avut un fiu. Pe Ionuţ Dolănescu, cel care i-a şi moştenit talentul.

Marele artist a cântat în Ansamblul Ciorcârlia, dar şi împreună cu Irina Loghin, Maria Tănase sau Ionela Prodan. A urcat pe scenă şi alături de fiul său, Ionuţ.

De-a lungul carierei sale, Ion Dolănescu a înregistrat peste 50 de albume şi a primit Discul de Aur pentru întreaga sa activitate.

Din 2000 şi până în 2004, Ion Dolănescu a fost deputat de Ilfov din partea PRM.



Antena 3

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close