Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsufleţit al militarului român, decedat joi în Afganistan, a fost adus în ţară

Trupul neînsufleţit al militarului român, decedat joi în Afganistan, a fost adus în ţară

Trupul neînsufleţit al militarului român, decedat joi în Afganistan, a fost adus în ţară
Sursa foto: Foto: VideoNews
08 Mai 2011   •   16:02

Trupul neînsufleţit al militarului român mort joi în Afganistan, sublocotenentul post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, a fost adus în ţară. O ceremonie militara s-a desfăşurat pe aeroport.

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru, căzut la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române, care va ateriza duminică, 8 mai, în jurul orei 14.00, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni, informează Ministerul Apărării Naţionale.
  
Potrivit sursei citate ministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea, va participa la ceremonia militară şi religioasă organizată la aeroport.
  
Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie 'Neagoe Basarab', a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.
  
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, militarul executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor. În urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, caporalul a fost rănit grav, fiind evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale.
  
Cu toate eforturile depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii.
  
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru şi a înaintat preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional 'Steaua României' în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.
 

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close