Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban, depus la Biserica Herăstrău. Înmormântarea are loc marţi

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban, depus la Biserica Herăstrău. Înmormântarea are loc marţi

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban, depus la Biserica Herăstrău. Înmormântarea are loc marţi
Sursa foto: Foto: Video News
22 Noi 2010   •   08:21

Trupul neînsufleţit al sopranei Roxana Briban este depus luni la capela Bisericii Herăstrău din Capitală. Înmormântarea va avea loc marţi.
Soţul sopranei susţine că aceasta a fost extrem de deprimată după ce a încheiat colaborarea cu Opera Română. Şi tot el povesteşte că Roxana Briban nu era la prima tentativă de suicid.

Roxana Briban a fost găsită moartă chiar de soţul ei. Soprana îi lăsase un mesaj scris pe un carneţel: "Iartă-mă. A ta, Roxana!". Un alt semn lăsat de Roxana înainte să se sinucidă este o fotografie pe Facebook. Astfel, în imaginea profilului sopranei apare o mână plină de sânge.

Soţul artistei îl acuză pe directorul Operei Naţionale că este, practic, autorul moral al sinuciderii sopranei.

În apărarea sa, sirectorul Operei, Cătălin Arbore, a declarat că nu a dat-o afară pe soprană ci aceasta şi-a înaintat demisia.

Soţul Roxanei Briban: Nu era la prima tentativă de suicid


Potrivit site-ului personal, Roxana Briban s-a dedicat vieţii muzicale de la vârsta de şase ani, prin studiul viorii şi cel al cântecului, devenind în scurt timp solistă a Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, cu care a susţinut peste 300 de concerte în ţară şi în străinătate.
  
Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, în anul 2000, laureată a mai multor concursuri de canto, a obţinut premiul "Ludovic Spiess", din partea Forumului Muzical Român, şi distincţia "Vocea de Aur", din partea Societăţii Române de Radiodifuziune.
  
Imediat după absolvire a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessa din opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana română a devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009 - 2010.
  
A cântat pe scenele unor mari instituţii din lume, precum Volksoper Wien, Deutsche Oper Berlin, Théâtre du Capitole de Toulouse, Teatro Municipal de Santiago de Chile şi Het Muziektheater Amsterdam.

Înmormântarea sopranei Roxana Briban va avea loc marţi la cimitirul Herăstrău din Capitală.

×
Subiecte în articol: Herastrau sinucidere înmormântare soprana
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close