Antena 3 CNN Actualitate Tu nici nu-i mai iei când ţi se dau rest la magazin. O familie e nevoită să trăiască cu 50 de BANI pe zi

Tu nici nu-i mai iei când ţi se dau rest la magazin. O familie e nevoită să trăiască cu 50 de BANI pe zi

Tu nici nu-i mai iei când ţi se dau rest la magazin. O familie e nevoită să trăiască cu 50 de BANI pe zi
Sursa foto: Foto: econtext.ro
de O.P.    |    16 Feb 2012   •   06:14

Cinci membri ai unei familii din Bacău sunt nevoiţi să trăiască doar cu 50 de bani pe zi. Atât îşi pot permite să cheltuiască fiecare pentru mâncare, în condiţiile în care venitul lunar al familiei este de 80 de lei. Mai mult, cei cinci locuiesc între patru pereţi care se pot prăbuşi oricând, după ce casa lor a fost acoperită de zăpezile căzute în ultima vreme.

Voluntarii de la Crucea Roşie au aflat povestea lor şi le-au întins o mână de ajutor. Marianca şi Ionuţ locuiesc în Hemeiuş, la mai puţin de doi kilometri de Bacău. Au trei copii împreună. Cinci suflete se adăpostesc într-o casă bătrânească, gata să se năruie. Acoperişul a fost încercat anul trecut de foc. L-au reparat cum au putut peste vară, dar acum s-a încovoiat din nou sub greutatea zăpezii.

Tatãl spune cã a cãutat de muncã, însã nu-l vrea nimeni. Acum vecinii îi mai dau câte un ban sã le cureţe ograda de zãpadã.

Cinci guri trebuie hrãnite cu 80 de lei pe lunã, cât e alocaţia copiilor. Asta înseamnã ca fiecare sã mãnânce de 50 de bani pe zi.

O altă familie greu încercată de probleme a făcut apel la Crucea Roşie. Doi pensionari din Bacău, care abia au cu ce trăi. Pensiile cumulate le ajung să cumpere doar câteva lemne care nu le ajung să treacă peste iarnă.

Soţul e bolnav şi infirm. Durerile şi frigul îl fac să stea numai în  pat.




×
Subiecte în articol: sărăcie bani Crucea Rosie
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close