Antena 3 Actualitate Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă: Strategia de abordare a pandemiei COVID trebuie schimbată!

Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă: Strategia de abordare a pandemiei COVID trebuie schimbată!

de Maria Sabu    |    16 Iul 2020   •   12:25
Tudor Ciuhodaru, semnal de alarmă: Strategia de abordare a pandemiei COVID trebuie schimbată!
Sursa foto: Facebook

Europarlamentarul PSD Tudor Ciuhodaru susține că în România există o lege a drepturilor pacienților care spune foarte clar că pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenție medicală asumat și, în scris. Acesta punctează că aceste consecințe trebuie explicate pacientului.

„Din punctul meu de vedere, orice intervenție medicală trebuie să aibă consimțământul pacientului. Putem considera că în cazul unui pacient cu comorbidități poate dezvolta diverse complicații. Dacă vorbim despre un pacient obez, de 45 de ani, cu alt factor de risc, ne putem pune problema că la 1 noaptea s-au dezvoltat și alte afecțiuni care puteau conduce la deces, inclusiv infarctul miocardic acut”, a mărturisit europarlamentarul PSD la Realitatea Plus.

Strategia de abordare a pandemiei COVID, schimbată

„Trebuie schimbată strategia de abordare a acestei pandemii. Dacă luăm măsuri coercitive, lucrurile clar nu se vor rezolva.  Strategia este cea care se face în toată Uniunea Europeană, o strategie pe care o aplică toate țările civilizate și de care eu tot vorbesc de vreo trei luni și jumătate, dar nu mă aude nimeni. Adică testare extinsă. Mă întreb și eu, dacă la început era valabilă acea declarație pe proprie răspundere, acum de ce n-ar fi?”, a mai spus Tudor Ciuhodaru. 

„Redeschiderea spitalelor este o prioritate națională pentru că sunt două milioane de pacienți cronici care ar avea nevoie de tratament, iar de multe ori au probleme majore în ceea ce privește accesul la tratament”, a completat Ciuhodaru. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close