Antena 3 CNN Actualitate Tudor Ciuhodaru, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: ”Sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni”

Tudor Ciuhodaru, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: ”Sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni”

Lui Traian Băsescu i s-ar fi făcut rău ieri, după ce a primit o hârtie în care scria că are la dispoziție 10 zile pentru a elibera casa și că nu va mai beneficia de protecția SPP-ului, după ce ÎCCJ a decis că a fost colaborator al Securității, potrivit surselor citate de jurnalista Adina Anghelescu, în platoul Antena 3.

Tudor Ciuhodaru, despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: ”Sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2022   •   00:09

Traian Băsescu a fost internat o săptămână la Spitalul Militar și a fost externat atunci când a sosit în România Kamala Harris. Potrivit Adinei Anghelescu, Traian Băsescu suferea de bronhopneumopatie obstructivă. Mai mult, în 2018 a fost operat în Franța la inimă. Conform surselor, fostul președinte s-ar afla acum la Bruxelles într-o clinică.

Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat starea de sănătate a lui Traian Băsescu pe baza informațiilor prezentate de Adina Anghelescu.

„Îmi este foarte greu în contextul în care nu am datele clinice să pun un diagnostic. Trei patologii pot fi asociate. Această bronhopneumopatie obstructivă cronică, care apare frecvent la persoanele care fumează mult, și știm că este un mare fumător.

Pe de altă parte, afecțiunea cardiacă legată de aceste modificări la nivel pulmonar poate să fie severă. Vorbim despre o insuficiență cardiacă dezvoltată în timp și acutizată de anumite cauze pe care nu le știm în acest moment, iar tulburările respiratorii, dispneea, ortopneea, fatigabilitatea, sunt semne de îngrijorare pentru un astfel de pacient și de multe ori în astfel de situații se solicită un consult medical complex.

Dacă vorbim despre anevrismul vascular și despre anevrismul de aortă, el a fost operat la acel moment, dar toate patologiile enumerate implică un lucru extrem de important în conducerea tratamentului. Aceea de schimbare a stilului de viață. Iar fumatul, alcoolul, stresul, diabetul sau alte afecțiuni asociate sunt o pleiadă de factori care pot complica evoluția unei astfel de afecțiuni.”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru.

 

×
Subiecte în articol: Tudor Ciuhodaru Traian Băsescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close