Antena 3 CNN Actualitate Tudor Gheorghe: ”Mă lupt pentru păstrarea acurateții limbii române. Mai cred în generația care vine”

Tudor Gheorghe: ”Mă lupt pentru păstrarea acurateții limbii române. Mai cred în generația care vine”

Tudor Gheorghe a fost invitat la Antena 3 de Ziua Națională a României. Maestrul consideră că, în momentul de față, România este tristă, iar bucuria de astăzi ”nu este acoperită de substanță”, însă se consideră patriot și un ”incurabil optimist”.

Tudor Gheorghe: ”Mă lupt pentru păstrarea acurateții limbii române. Mai cred în generația care vine”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    01 Dec 2021   •   23:20

La începutul emisiunii, maestrul Tudor Gheorghe a răspuns la întrebarea lansată de Antena 3: ”Sunt român pentru că...?”.

”M-am născut în limba română și am luptat și lupt în continuare pentru păstrarea acurateții libii române”, a răspuns Tudor Gheorghe.

Tudor Gheorghe consideră că România, în ziua de azi, este tristă.

”Pentru mine, ziua asta ar trebui să fie veselă, o zi plină de bucurie, însă e o bucurie făcută, nu e o bucurie sinceră. E falsă. Nu e acoperită de substanță”, a spus acesta.

”Azi am văzut un lucru de o tristețe, de un amatorism absolut îngrozitor. Nu poți să-ți bați joc de aceste cântece extraordinare, care sunt cântecele poporului român și pline de simțire. ”Trec batalioane române Carpații”, ”Noi suntem români”, toate astea frumoase să le cânți la jumări, să le cânți la pomana porcului. Nu se face așa ceva.

Cântă acolo altceva, bucură-te, cântă! Și altele care se cântau ieșeau un fel de manele stupide, făcătură. Și a apărut un gen de muzică, așa-zisă patriotică, cântece populare, făcute de pseudo-poeți. Adrian Păunescu a lăsat moștenire vreo două cântece care se cântă și astăzi. A scris versuri, dar le-a scris Adrian Păunescu. Lumea nu mai știe astăzi”, a declarat Tudor Gheorghe cu tristețe.

Acesta a spus că este mândru că este român: ”Pentru că sunt un incurabil optimist și mai cred în forța creatoare a acestui popor, mai cred în generația care vine, mai cred în inteligența poporului român, mai cred că, eu știu, cândva, nu știu dacă o să mai apuc eu perioada aia, această țară va fi, așa cum este binecuvântată de Dumnezeu cu multe haruri, va fi binecuvântată și de acum încolo”.

×
Subiecte în articol: Tudor Gheorghe
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close