Antena 3 CNN Actualitate Tudore Toader: ”Aștept cu interes decizia CEDO cu privire la situația din penitenciare”

Tudore Toader: ”Aștept cu interes decizia CEDO cu privire la situația din penitenciare”

Tudore Toader: ”Aștept cu interes decizia CEDO cu privire la situația din penitenciare”
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2017   •   13:14

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că aşteaptă cu interes decizia-pilot a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de marţi referitoare la situaţia din penitenciare şi susţine că Executivul a luat măsuri consistente pentru îmbunătăţirea condiţiilor din închisori. 

"Eu, ca ministru al Justiţiei, ce aş putea afirma în aşteptarea deciziei CEDO? Că Guvernul a iniţiat o serie de măsuri consistente, a iniţiat o serie de măsuri consistente pentru înlăturarea acelor condiţii precare din penitenciare, pentru îndeplinirea exigenţelor stabilite de Convenţie şi de Constituţia noastră şi de jurisprudenţa CEDO: se modernizează parte din penitenciare, sunt construcţii - extinderea altor stabilimente, altor penitenciare, avem două penitenciare noi, avem legea graţierii (...) care va rezolva secvenţial o mică parte a problemelor din penitenciare, aveţi legea recursului compensatoriu. Noi vom veni cu un proiect de lege pentru modificarea Codului penal, proiect care să fie complementar celor pe care astăzi, acum, le discutaţi dumneavoastră", a declarat Tudorel Toader, luni, în faţa senatorilor jurişti reuniţi pentru a discuta pe marginea proiectului legii graţierii. 

El şi-a exprimat speranţa ca judecătorii CEDO să ia o decizie echilibrată, ţinând cont de condiţiile concrete din România. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close