Antena 3 CNN Actualitate Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre bărbatul împușcat în București: E din cauza percepției pe care o avem în România

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre bărbatul împușcat în București: E din cauza percepției pe care o avem în România

Bărbatul împuscat astăzi mortal de polițiști este un fost angajat la o televiziune de știri. A mai avut incidente chiar în urmă cu 4 ani.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre bărbatul împușcat în București: E din cauza percepției pe care o avem în România
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
22 Apr 2020   •   11:21

În 2016, în mandatul de premier al lui Dacian Ciolos bărbatul împuscat mortal azi de polițiști a intrat cu mașină în gardul Guvernului. A susținut atunci că gestul sau este "un manifest cu privire la amenințările teroriste asupra României".

Tudorel Butoi a declarat, în exclusivitate, la Antena 3, că atacatorii s-au obișnuit cu o rezervă din partea polițiștilor.

”După materialele pe care le avem îndrăznesc să exprim opinia existenței unei personalități accentuate, cu suficiente tușe dizarmonice. Vorbește despre asta și incapacitatea sa de a se acomoda la locul de muncă, conflictele pe care le-a avut la televiziune, gestul lui bizar de la Guvern.

E vorba de utilizarea armelor de foc de către organelor de poliție în fața nu numai unei amenințări, ci a existenței unui material îndreptat înspre ei, avem focuri de avertisment, polițist rănit, avem intenția polițistului de a nu-l împușca mortal.

Comportamentele acestea ale indivizilor aflați în criză, sunt comportamente hipermotrice, nu se opresc, aleargă, lovesc. Atacul a fost direct, a fost în pericol viața polițistului.

Avem o percepție la noi în țară, că poliția nu trage și așa e. Poliția trage foarte rar și cred că aceste lucruri nu li se vor întâmpla. Din acestă tristă întâmplare, să tragă învățătură de minte atât atacatorii, cât și ceilalți”, a zis Butoi.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close