Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Butoi, despre cazul copilei de 13 ani care a născut după viol: 'Este efectul mizeriei morale de nedescris din multe localități'

Tudorel Butoi, despre cazul copilei de 13 ani care a născut după viol: 'Este efectul mizeriei morale de nedescris din multe localități'

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a comentat, joi, la Antena 3, cazul fetiței de 13 ani din Ștefăneștii de Jos care a născut după ce a rămas însărcinată în urma unui viol de care sunt acuzate mai multe persoane, printre care și edilul localității.

Tudorel Butoi, despre cazul copilei de 13 ani care a născut după viol: 'Este efectul mizeriei morale de nedescris din multe localități'
Sursa foto: Antena3
de Gabriel Dano    |    10 Iun 2021   •   19:28

Tudorel Butoi a explicat de ce acest caz a ajuns în atenția autorităților abia după trei ani.

"În foarte multe din localitățile, comunitățile noastre se clocește într-o mizerie morala de nedescris în care amărâții, năpăstuiții, cum e minora asta cu familia ei pauperă, este la dispoziția nobililor, cum era pe vremuri, grofilor, boierilor, la dispoziția celor care au puterea: politică, administrativă, polițienească etc.

Și prin fel de fel de eschive din acestea legate de bani, promisiuni, amenințări, amârâtele își duc destinul, fetițele acestea. În loc să se joace cu păpuși sau pe tabletă, are grijă de copil, deși are 12-13 ani și fata aceasta. Este dezastru. Mizerie morală, etică și așa mai departe", a spus Tudorel Butoi, în emisiunea În fața națiunii, moderată de Sabina Iosub.

Primarul din Ștefăneștii de Jos (Ilfov) și alte trei persoane, acuzate că ar fi violat o fată care avea 12 ani

Primarul comunei ilfovene Ştefăneştii de Jos, Ştefan Ionel Robert (PNL), a fost ridicat de anchetatori și dus la audieri alături de alte patru persoane într-un dosar privind infracțiuni de viol, act sexual cu un minor și șantaj. Conform procurorilor, victima este o fată de 15 ani, cu care patru din cele cinci persoane - inclusiv primarul - ar fi întreținut relații sexuale încă de când aceasta avea 12 ani, iar la 13 ani fata a născut.

În acest caz, polițiștii au făcut joi mai multe percheziții în comuna Ștefăneștii de Jos (Ilfov), inclusiv la Primăria localității și la locuința primarului PNL Ștefan Ionel Robert, aflat la al doilea mandat.

În afară de edil, în anchetă mai sunt vizate alte cinci persoane care sunt cercetate acum pentru infracțiunile de viol, act sexual cu un minor, influențarea declarațiilor și șantaj.

P

 

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close