Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Butoi, despre Vladimir Putin şi vulnerabilităţile pe care le are România: "Acesta este un pericol extraordinar"

Tudorel Butoi, despre Vladimir Putin şi vulnerabilităţile pe care le are România: "Acesta este un pericol extraordinar"

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a analizat profilul psihologic al lui Vladimir Putin şi a dezvăluit ce vulnerabilități ale României ies la iveală în contextul războiului dintre Rusia şi Ucraina.

Tudorel Butoi, despre Vladimir Putin şi vulnerabilităţile pe care le are România: "Acesta este un pericol extraordinar"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    26 Feb 2022   •   18:24

"Putin este sub monitorizarea mea de o grămadă de timp. Nimic nu îmi scapă din ce face şi modul în care se exprimă şi se face vizibil. Din punctul meu de vedere este un individ care are frustrația inferiorității şi nu ştiu dacă a depășit 1.60 m şi conduce un imperiu.

Această chestiune l-a făcut pe el ca să compensăm unele din neajunsurile pe care le avem somato-fizice. Asta l-a făcut să facă Judoka, să aibă afișarea unei siguranțe deosebite, dar, în egală măsură, acest om a acumulat experienţe în zona lui a investigației, polițienească în zona strategiilor.

Este un individ ambițios. Aşa a fost şi Napoleon şi Iulius Cezar şi mulţi alţii care au compensat handicapuri prin ambiție, energie, prin mișcare rapidă atât a minţii cât şi a acțiunilor lor. Aşa este şi acest Putin, iar din această perspectivă apare o nenorocită de trăsătură şi anume imprevizibilitatea. 

Nu mai e loc de negociere. Îmi încurajez compatrioții să rezistăm din punct de vedere psihic şi să ne energizăm să sperăm la un final care să nu ne fie vătămător.

Ce să mai negociem când avem răniţi, schilodiți, morți, orfani, distrugeri mari?  Războiul se poate stinge dacă se predă guvernul ucrainean în două trei zile. Cu cât rezistă mai mult cu atât forţa rusă se va mobiliza cu pierderi şi mai mari.

Putin urmărește o capitulare care ar putea stinge războiul. Avem de a face cu un război care ştim cum începe, dar nu ştim cum se va sfârși.

Ce alte ţări vor participa, în ce măsură vor participa, ce revendicări vor avea, etc. Şi asta este zona în care ţara mea prezintă riscuri vulnerabilități, în funcţie de cum se vor mișca actorii în acest teatru nenorocit.

Pericolul faţă de ţara noastră este covârșitor. Cine are minte în cap şi chibzuința să se uite la lecțiile de istorie de la Primul Război Mondial încoace vor vedea că indiferent sub ce pretext s-au stârnit zeitățile războiului, în finalul lui hărțile geopolitice au fost altele de cele de la început.

Acum putem anticipa o tectonică în mișcare în zona geopolitică tocmai pe retrasare de granițe, reorientare de teritorii vizavi de alte vecinătăți care sunt un pericol extraordinar pentru ţara noastră. 

Noi avem vulnerabilități istorice care se pot mișca aici stârnite de ceea ce se întâmplă acolo", a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi la News Magazine de la Antena 3. 

 

 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close