Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader: Abuzul în serviciu trebuie redefinit

Tudorel Toader: Abuzul în serviciu trebuie redefinit

Tudorel Toader: Abuzul în serviciu trebuie redefinit
Sursa foto: foto: captura Antena 3
28 Ian 2019   •   23:11

Tudorel Toader a declarat, luni, la "Sinteza Zilei", că abuzul în serviciu trebuie să fie redefinit.

"Abuzul, după părerea mea, trebuie redefinit, pentru că în codurile penale din Europa, Europa cu standardele ei moderne, europene pe care trebuie să le atingem, nu există o astfel de formulare a abuzului în care să putem încadra orice.

Eram în discuție cu ambasadorii statelor membre ale UE, pe vremea când își exprimau ei îngrijorări, preocupări, stat de drept, democrație, justiție. Pe vremea aceea eu i-am întrebat: 'Eu vă respect îngrijorarea, preocuparea, dar spuneți-mi punctual care soluție nu este bună, dacă e și o propunere cu atât mai bine și noi corectăm, modificăm, spunem cumva.

Punem formularea abuzului în serviciu din Franța care este foarte punctuală și foarte corectă. Chiar și în Polonia este o formulă bună, nu mai vorbesc de Germania. Ei au zis că 'Nu, noi în ansamblu suntem preocupați'.

Avem în Parlament un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal dintre care unele soluții au fost declarate constituționale, altele neconstituționale și cele mai multe nefiind criticate n-au fost examinate. În proiectul acela există și abuzul în serviciu. Eu îmi exprim încrederea că legiuitorul va găsi formula cea mai bună", a declarat Tudorel Toader.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei tudorel toader
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close