Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader anunță când vor fi depuse candidaturile pentru șefia DNA

Tudorel Toader anunță când vor fi depuse candidaturile pentru șefia DNA

Tudorel Toader anunță când vor fi depuse candidaturile pentru șefia DNA
22 Iul 2018   •   12:10

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că nu a fost depus încă niciun dosar în selecţia candidaturilor pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

"Cel mai probabil mâine vom înregistra mai multe candidaturi", a precizat Toader. 

Selecţia pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA se va desfăşura în perioada 9 - 30 iulie 2018, potrivit anunţului postat pe site-ul Ministerului Justiţiei. 

Conform sursei citate, procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie. 

Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 5 ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante. 

Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 - 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei. 

Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie. 

"Propunerea/ propunerile ministrului Justiţiei va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţionează în anunţ. 

×
Subiecte în articol: DNA tudorel toader
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close