Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader: Avem pregătită cererea de extrădare pentru Sebastian Ghiță

Tudorel Toader: Avem pregătită cererea de extrădare pentru Sebastian Ghiță

Tudorel Toader: Avem pregătită cererea de extrădare pentru Sebastian Ghiță
Sursa foto: Foto: gov.ro
18 Apr 2017   •   21:46

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a vorbit la ”Sinteza Zilei” despre procesul de extrădare al lui Sebastian Ghiță, menționând că este optimist în această privință, deoarece există atât tratatele internaționale pe care le-au semnat cele două țări, dar și o bună relație de colaborare între autoritățile judiciare din România și Serbia.

”"Sebastian Ghiţă a fost identificat şi reţinut în baza mandatelor de arestare emise din România. Dacă l-au reţinut, vă daţi seama că reţinerea nu se face fără probatoriu, fără analiză, fără dosar, ceea ce înseamnă că în momentul în care a fost reţinut, ulterior arestat pentru cele 18 zile a existat baza juridică, fundamentul juridic şi faptic pentru luarea acestei măsuri grave" a precizat ministrul.

”Între autoritățile judiciare dintre cele două țări există o bună colaborare. Din momentul în care Sebastian Ghiță a fost identificat și reținut, toate procedurile au fost efectuate în termen scurt. Noi avem pregătită solicitarea de extrădare, după verificarea conformității cu actele internaționale, imediat dăm drumul la cerere. Noi la Ministerul Justiției nu primim încheierea de la prima instanță, ci cea rămasă definitivă. Cred că mâine le vom avea” a spus Tudorel Toader.

 

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close