Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader denunță presiunile după raportul Greco. „Recomandările Greco nu sunt obligatorii”

Tudorel Toader denunță presiunile după raportul Greco. „Recomandările Greco nu sunt obligatorii”

Tudorel Toader denunță presiunile după raportul Greco. „Recomandările Greco nu sunt obligatorii”
Sursa foto: foto- captura Antena 3
14 Mai 2018   •   12:23

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a explicat întreaga procedură dinaintea publicării raportului Greco. 

„Eu spuneam atunci că procedura e mult mai complicată decât să zic eu ca ministru că da, se publică acum. Trebuia tradus în limba română, trebuia întocmit un memorandum pe care să-l înaintez Guvernului și Guvernul să aprobe publicarea raportului. Trebuia transmisă aprobarea Guvernului la Greco, să publice Greco și apoi să publicăm noi. Acest lucru s-a și întâmplat, dar nu se putea în aceeași zi. Eu nu cred că cei care au „somat” să public atunci nu știau că nu se putea publica atunci”, a spus ministrul. 

Ministrul Justiției a mai spus că Greco are o procedură complicată și că recomandarea nu este obligatorie. 

„De principiu, o recomandare nu poate fi obligatorie pentru că sunt două sensuri diferite. Greco are, la rândul lui, o procedură destul de complicată. Ieșirea mea publică se referea la afirmația făcută publică, în sensul că există un comunicat oficial de la Greco, comunicat în care se spune că recomandarea e obligatorie. Și eu am spus două lucruri. Nu există comunicat oficial, ceea ce a doua zi Greco mi-a confirmat, iar recomandarea în sine nu e obligatorie. Recomandarea presupune o procedură ulterioară de realizare a unui proces legislativ în acord cu standardele stabilite de către acest organism consultativ”. 

Tudorel Toader a vorbit și despre faza în care se află la acest moment legile justiției. 

„Suntem în faza recomandărilor referitoare la legile justiției, care încă nu s-au terminat. Procedura de modificare abia începe. Procedura e complicată, uneori cu 75%, apoi cu două treimi, apoi se revine și așa mai departe. Dați-mi în scris că Greco a spus că recomandarea e obligatorie. Nu să-mi spuneți procedura pentru că o știu și eu”, a declarat ministrul. 

×
Subiecte în articol: tudorel toader
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close