Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, despre evaluarea procurorului general: Decizia a fost a mea și atât

Tudorel Toader, despre evaluarea procurorului general: Decizia a fost a mea și atât

Tudorel Toader, despre evaluarea procurorului general: Decizia a fost a mea și atât
27 Aug 2018   •   14:23

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, că îi aparţine în totalitate decizia de a începe procedura de evaluare a procurorului general, Augustin Lazăr. 

Întrebat de jurnalişti, la intrarea în Ministerul Justiţiei, dacă i-a fost impusă această decizie de declanşare a procedurii de evaluare a lui Augustin Lazăr, Toader a răspuns: "A fost decizia mea şi atât". 

Ministrul a respins speculaţiile referitoare la un conflict pe care l-ar avea cu procurorul general, precizând că procedura declanşată intră "în logica evaluării continue". 

"Din punctul meu de vedere nu există niciun conflict. Din punctul meu de vedere intră în logica evaluării continue. Cum pregătirea e continuă, şi evaluarea este sau poate să fie continuă", a declarat Tudorel Toader. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, pe 25 august, că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile. 

Procurorul general a afirmat, ulterior, că prezentarea protocoalelor în spaţiul public are rolul de a manipula opinia publică şi de a destabiliza Ministerul Public. El a susţinut că tema a fost "agitată" de televiziuni şi că ministrul Justiţiei pare să se fi lăsat manipulat. 

"Cineva care este avizat poate să observe că prin prelucrarea şi agitarea acestei teme manipulatorii la diverse televiziuni, a doua zi dimineaţa, brusc, domnul ministru al Justiţiei pare a se lăsa manipulat de această temă, fiindcă alte detalii nu a dat - nici nu avea ce să dea, fiindcă noi am discutat suficient în ultima perioadă încât să observ dacă ceva îl nemulţumeşte în activitatea Ministerului Public sau nu. Brusc, evaluare! (...) Toate protocoalele sunt cunoscute, la CSM şi la Ministerul Justiţiei. Niciun protocol nu a fost declarat de vreo instanţă ca fiind ilegal. Ministerul Public funcţionează în temeiul legii şi al Constituţiei, iar protocoalele sunt simple proceduri tehnice de lucru, cum să coopereze instituţiile respective. Cine imaginează o astfel de schemă manipulatorie şi cine se lasă manipulat de o astfel de schemă nu face decât să facă un joc ilegal", a declarat Augustin Lazăr.

×
Subiecte în articol: tudorel toader Augustin Lazar evaluare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close