Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader îi dă replica lui Klaus Iohannis. Ce îi transmite președintelui

Tudorel Toader îi dă replica lui Klaus Iohannis. Ce îi transmite președintelui

Tudorel Toader îi dă replica lui Klaus Iohannis. Ce îi transmite președintelui
28 Sep 2017   •   21:28

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a dat replica președintelui Klaus Iohannis, care i-a criticat „abordarea de profesor/rector” în legătură cu legalitatea hotărârilor de guvern.

”Eu sunt mândru cu această calitate. Lunea eu îmi țin cursurile în mod normal. Ca rector, sunt suspendat pe durata mandatului de ministru al Justiției”, a spus Toader.

”Ministrul Justiției nu are misiunea de a comenta afirmațiile altui demnitar”, a mai spus Tudorel Toader.

Klaus Iohannis: Ministrul Toader confundă funcția pe care o deține cu cea de profesor universitar

Klaus Iohannis a afirmat, marți, la Palatul Cotroceni, că abordarea ministrului Tudorel Toader, care a declarat că legalitatea unei hotărâri de guvern este verificată de judecătorul specializat în contencios administrativ şi nu de către procuror, este inadecvată, arătând că acesta a confundat funcția pe care o deține în prezent cu cea de rector/profesor universitar.

”Domnul ministru Toader a confundat poziția pe care o ocupă acum cu cea de profesor universitar sau rector, pe care a avut-o înainte. Dacă vorbim pur teoretic atunci, sigur, se poate purta o discuție pe competența de contencios administrativ și alte chestiuni de cine de ce se ocupă în România. Dar, domnul Toader nu este profesor universitar în momentul acesta, ci este ministru al Justiției. Ori, ca ministru al Justiției, dacă a constatat că anumite lucruri nu sunt clarificate bine în justiția românească, nu trebuia să facă afirmații teoretice, ci să vină cu un act prin care corecta codul de procedură civilă. Așadar, abordarea domnului ministru mi se pare inadecvată”, a spus președintele Iohannis.

 

×

ȘTIRI

Țara fierbe sub presiunea profesorilor. Mii de cadre didactice protestează în marile oraşe

Parteneri
Greva din Educaţie continuă, după o nouă rundă de negocieri eşuate cu Ministerul Muncii
x close