Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader, scrisoare către Financial Times: Kovesi nu e omul potrivit pentru funcția de procuror-șef european

Tudorel Toader, scrisoare către Financial Times: Kovesi nu e omul potrivit pentru funcția de procuror-șef european

Tudorel Toader, scrisoare către Financial Times: Kovesi nu e omul potrivit pentru funcția de procuror-șef european
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mar 2019   •   09:48

Tudorel Toader a trimis o scrisoare catre Financial Times in care sustine ca nu are nimic personal impotriva Laurei Codruta Kovesi, dar considera ca aceasta nu ar trebui sa ocupe postul de procuror-sef european.

Financial Times a publicat integral scrisoarea lui Tudorel Toader.

"Nu am nimic personal impotriva Laurei Codruta Kovesi, unul dintre cei trei candidati pentru functia de procuror-sef al noii institutii a Procurorului European. Dar din toate dovezile pe care le-am vazut - de la judecatori, procurori si alte surse credibile- ea nu ar trebui sa fie numita in aceasta pozitie extrem de importanta", a scris ministrul Justitiei in scrisoarea trimisa Financial Times.

"Doamna Kovesi nu a fost demisa anul trecut pentru ca institutia pe care o conducea, DNA, viza politicieni corupti. Ea a fost demisa pentru ca DNA incalca legea. Curtea Constitutionala a spus acest lucru. Strategia de investigare a doamnei Kovesi se baza pe constrangere", mai sustine Toader.

Potrivit ziare.com, acesta a spus ca dupa plecarea lui Kovesi de la DNA a descoperit ca, pe parcursul a patru ani in timp ce aceasta era in functie, s-au inceput investigatii impotriva a 3.420 de judecatori si procurori - peste jumatate din magistratura. El a precizat ca aceste dosare au ramas deschise si nu au fost niciodata judecate.

El a mai spus ca noua sectie infiintata pentru investigarea magistratilor, care este independenta de DNA, a raportat ca a preluat 1.422 de dosare.

×
Subiecte în articol: Toader scrisoare Financial Times
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close