Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader: Mâine mă întâlnesc cu Augustin Lazăr

Tudorel Toader: Mâine mă întâlnesc cu Augustin Lazăr

Tudorel Toader: Mâine mă întâlnesc cu Augustin Lazăr
19 Sep 2018   •   11:12

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut noi precizări cu privire la evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. 

Întrebat când vor fi comunicate rezultatele evaluării procurorului general, Tudorel Toader a spus că „personal, nu încep cu concluziile, și apoi argumentele. Întâi vom vedea care sunt argumentele finale și concluzia va rezulta din argumente”. 

„Când va veni momentul, vă voi invita la Ministerul Justiției și vă voi prezenta raportul cu argumentele și concluzia care va rezulta”. 

Tudorel Toader a mai fost întrebat dacă a avut vreo discuție cu Augustin Lazăr pe această temă, dacă i-a cerut vreun punct de vedere. „Ce punct de vedere? Ce să spună el? Să-l întreb pe el ce concluzii să pun?”. 

„Mâine, la ora 10, l-am invitat la Ministerul Justiției și va veni pentru că face parte din consiliul acela de management strategic și mâine vom avea o nouă dezbatere și vom avea de luat multe măsuri privind sistemul judiciar în general”. 

În privința propriei evaluări în Guvern, ministrul a spus că „fiecare dintre noi trebuie să fie evaluat. Fiecăruia îi vine o vreme a evaluării, deci și pentru mine”. 

Ministrul Tudorel Toader a spus că criticile ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu privire la colaborarea instituţională cu Ministerul Justiţiei pentru realizarea Fondului Suveran de Investiţii, "nu au acoperire faptică".

„Cu privire la nemulțumirea domnului Teodorovici. Domnul Teodorovici știe că-l apreciez și că avem o foarte bună relație. Eu am crezut și cred încă faptul că atunci când a dat acea declarație emoțională s-a gândit la altcineva. A făcut două afirmații, una referitoare la ziua de vineri, când aș fi fost într-o delegație, și alta privind avizarea fondului suveran. Vă asigur că ambele afirmații nu au o acoperire faptică. Pentru că vineri eram la Ministerul Justiției începând de la șapte și zece minute, pentru că vineri am evaluat cei opt candidați pentru funcțiile de conducere din cadrul Parchetului de la Înalta Curte, DNA și DIICOT”, a afirmat Toader. 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close