Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader: Pe masa Guvernului nu a ajuns niciun proiect de OUG referitor la amnistie şi graţiere

Tudorel Toader: Pe masa Guvernului nu a ajuns niciun proiect de OUG referitor la amnistie şi graţiere

Tudorel Toader: Pe masa Guvernului nu a ajuns niciun proiect de OUG referitor la amnistie şi graţiere
29 Mai 2019   •   09:16

Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, a precizat miercuri că la Guvern nu a ajuns niciun proiect de ordonanţă de urgenţă referitor la amnistie şi graţiere.

Precizările vin în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seara, că nu a vrut să dea ordonanţe de urgenţă pe Justiţie pentru că nu a considerat că este corect.

"Confirm spusele doamnei premier! Pe masa Guvernului nu a ajuns niciun proiect de OUG referitor la amnistie şi graţiere. MJ nu a elaborat nici un proiect de OUG referitor la amnistie şi graţiere", scrie Tudorel Toader pe Facebook.

El adaugă că a refuzat să îşi însuşească vreunul dintre proiectele de OUG referitoare la amnistie şi graţiere, proiecte elaborate în alte "centre de reflecţie".

Referitor la "motivele neavizării/în mod corect neînsuşirii celor două proiecte de OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală", proiecte care, potrivit fostului ministru, au fost elaborate tot în alte "centre de reflecţie", ministrul precizează că respectivele proiecte, "plimbate de trei ori pe la Bruxelles", nu au fost înaintate Guvernului spre a fi adoptate.

Preşedintele interimar al PSD, premierul Viorica Dăncilă, a declarat, marţi seara, că nu a vrut să dea ordonanţe de urgenţă pe Justiţie pentru că nu a considerat că este corect.

"Vreau să nu mai discutăm despre Justiţie. Nu am avut nicio discuţie astăzi legată de Justiţie (...) Nu am vrut să dau ordonanţe de urgenţă pe Justiţie pentru că nu am considerat că este corect şi nu am dat", a spus Dăncilă, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Comitetul Executiv Naţional, întrebată care va fi poziţia PSD faţă de codurile penale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close