Antena 3 CNN Actualitate Tudorel Toader refuză să comenteze dezvăluirile din dosarul fostului soț al Laurei Codruța Kovesi

Tudorel Toader refuză să comenteze dezvăluirile din dosarul fostului soț al Laurei Codruța Kovesi

Tudorel Toader refuză să comenteze dezvăluirile din dosarul fostului soț al Laurei Codruța Kovesi
12 Iul 2017   •   19:09

Ministrul Justiției Tudorel Toader refuză să spună dacă va sesiza Inspecţia Judiciară în urma dezvaluirilor incendiare făcute de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, dezvaluiri în care apare numele șefei DNA dar şi numele fostului ei soț.

Cu toate acestea, ministrul Tudorel Toader este așteptat la o conferință de presă care va avea loc miercuri seară și care va fi transmisă la Antena 3.

Informaţii bombă au apărut miercuri, într-un dosar în care este menționat și numele şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Este vorba despre dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie, instrumentat de procuroarea Mihaela Moraru Iorga, recent demisă de la DNA, în care este implicat şi fostul soţ al şefei DNA, Eduard "Bebe" Kovesi.

Fostul soț, implicat în dosarul autostrăzii Sibiu-Orăştie

Jurnaliștii de la Evenimentul ZIlei susțin că ancheta în acest dosar s-a oprit în momentul în care procurorii au aflat că fostul soț al lui Kovesi a furnizat materiale de construcţii pentru autostrada surpată. Mai mult, el asigura protecția firmelor de construcţii în fața organelor de control.

„Este vorba de acel tronson de autostradă Sibiu-Orăștie care s-a prăbușit. Știți scandalul, la doar 10 luni de la inaugurare, pur și simplu, nu s-a mai putut circula pe el pentru că a fost distrus aproape în totalitate. Un tronson care a fost plătit aproape 90% de stat și care, potrivit analizelor Corpului de Control al ministrului Transportului, s-a produs acest dezastru din cauza materialelor folosite”, a declarat jurnalistul Dan Andronic în emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Dosarul a ajuns la DNA în 2015.

×
Subiecte în articol: Kovesi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close