Antena 3 CNN Actualitate Tulcea: Arestat pentru că a furat dintr-o biserică bunuri pe care le-a dat apoi de pomană

Tulcea: Arestat pentru că a furat dintr-o biserică bunuri pe care le-a dat apoi de pomană

Tulcea: Arestat pentru că a furat dintr-o biserică bunuri pe care le-a dat apoi de pomană
Sursa foto: Foto: spiderwebsunite.wordpress.com
19 Mar 2012   •   18:20

Un bărbat a furat câteva sute de medalioane, brăţări şi alte bunuri dintr-o mănăstire de rit vechi de la marginea oraşului Tulcea, fiind surprins apoi de către autorităţi în timp ce le împărţea trecătorilor din satul Mineri, informează Agerpres.

Conform unui comunicat de presă remis luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a intrat prin efracţie în mănăstirea de rit vechi cu hramul 'Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul' de la marginea oraşului Tulcea de unde a sustras mai multe bunuri, după ce a văzut că nu era niciun leu în cutia milei.

Ulterior, în satul Mineri, jandarmii l-au identificat pe autorul furtului în timp ce împărţea trecătorilor bunurile sustrase - 116 cruciuliţe, 41 de medalioane, un ceas tip cruciuliţă, 39 de brelocuri, 204 brăţări, trei şiraguri de mărgele, 39 de flacoane de sticlă, 49 de cărticele cu rugăciuni şi 166 de iconiţe.

'Bărbatul a recunoscut că a intrat prin efracţie în mănăstire, prin spargerea a două ferestre şi că a sustras bunurile care au fost găsite asupra sa. El a declarat că nu a cerut bani pentru bunurile pe care le împărţea trecătorilor în staţia de autobuz din satul Mineri', a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Tulcea, Marian Ciobotaru.

Jandarmii au reuşit să recupereze aproximativ 90% din prejudiciul adus mănăstirii iar pe numele bărbatului au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiuni de furt calificat.

×
Subiecte în articol: furat manastire Tulcea mineri furt calificat
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close