Antena 3 Actualitate Tulcea: Doar 10% din pescarii din Delta Dunării au autorizaţie

Tulcea: Doar 10% din pescarii din Delta Dunării au autorizaţie

17 Iul 2011   •   19:10
Tulcea: Doar 10% din pescarii din Delta Dunării au autorizaţie
Sursa foto: Foto: Intact Images

Doar 100 din cei aproape 1.000 de pescari din Delta Dunării îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), după ce şi-au plătit taxa de autorizare a activităţii către Consiliul Judeţean (CJ), potrivit Agerpres.

Taxa de autorizare a activităţii de pescuit, în cuantum de 500 de lei, a fost colectată, săptămâna trecută, de la pescarii din Sulina, Crişan şi Sfântu Gheorghe, a spus vicepreşedintele CJ, Ioan Boieru.

"Vrem să-i conştientizăm pe pescari că trebuie să-şi achite această taxă pentru a intra în legalitate, deoarece începând cu data de 1 iulie, dacă nu-şi achită taxa, ei nu primesc autorizaţie de pescuit şi legal nu au ce căuta în Rezervaţie", a precizat Boieru.

Angajaţii CJ se vor deplasa săptămâna următoare în zona de terasă a RBDD, în localităţile Sarichioi şi Jurilovca, pentru a încasa taxa de autorizare a activităţii de pescuit comercial.

Potrivit Ordonanţei 127 din 2010, anual pescarii trebuie să plătească la CJ Tulcea o taxă de autorizarea a activităţii, 50% din sumele strânse astfel transformându-se în venituri la bugetul comunităţilor din Deltă.

Iniţial, cuantumul taxei anuale a fost stabilit la 2.500 de lei, însă la finele lunii trecute CJ a decis ca pescarii să plătească anul acesta doar 1.250 de lei, o primă tranşă din această sumă, respectiv 500 de lei, urmând să fie achitată la eliberarea autorizaţiei, iar restul în octombrie.

×
Subiecte în articol: pescari autorizatie Delta Dunarii taxa

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close