Antena 3 CNN Actualitate Tulpina din India ameninţă România şi ar putea declanşa valul 4. Avertismentul lansat de Valeriu Gheorhiţă

Tulpina din India ameninţă România şi ar putea declanşa valul 4. Avertismentul lansat de Valeriu Gheorhiţă

Tulpina Delta ar putea duce la o explozie de îmbolnăviri. Tulpina contagioasă din India, denumită Delta, ar putea deveni dominantă şi în România. Acesta este ultimul avertisment venit din partea medicilor infecţionişti, dar şi din partea coordonatorului Campaniei de Vaccinare.

Tulpina din India ameninţă România şi ar putea declanşa valul 4. Avertismentul lansat de Valeriu Gheorhiţă
de Cristina Ştefan    |    16 Iun 2021   •   19:53

Specialiştii atrag atenţia că mutaţia este cu 50% mai transmisibilă faţă de variantele iniţiale ale virusului. Inclusiv persoanele vaccinate ar trebui să fie atente la regulile de protecţie şi asta pentru că protecţie scade treptat de la momentul imunizării, spun medicii.

Răspândită deja în 74 de ţări, tulpina din India ar putea declanşa al 4 val şi la noi în ţară.

Mutaţia este mult mai contagioasă faţă de tulpinile anterioare, avertizează medicii

"Nu e o formă clinică particulară, pur si simplu mutaţiile care apar la nivelul proteinei spike din strucura acestui virus , permite acestui virus, fie să se transmită mai uşor, fie să pătrunda în celule, fie să declanşeze nişte cascade de reacţii în organism care să fie mai severe", a spus Andrei Rogoz, medic infecţionist.

Mutaţiile pot fi depistate în urma secvenţierii. Însă, momentan, în România se fac sub 100 de astfel de proceduri pe zi. Primele suspiciuni se pot vedea la testul PCR.

În prezent, în România, au fost confirmate mutaţiile contagioase din Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia şi din India.

Valeriu Gheorghiţă: "Varianta Delta are toate caracteristicile să dominantă"

"Perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în sezonul rece în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta, a tulpinii virale SARS-CoV-2, are toate caracteristicile să devina variantă dominantă", a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinate anti-COVD.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în România, au murit 30 de persoane confirmate cu mutaţiile contagioase.

×
Subiecte în articol: tulpina Delta valul 4 India România
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close