Antena 3 CNN Actualitate ?Tun după tun la Neptun?: Poliţia a prins o grupare care fura din camerele de hotel de pe litoral

?Tun după tun la Neptun?: Poliţia a prins o grupare care fura din camerele de hotel de pe litoral

?Tun după tun la Neptun?: Poliţia a prins o grupare care fura din camerele de hotel de pe litoral
Sursa foto: Obiectele furate de gruparea care actiona pe litoralul romanesc
03 Aug 2009   •   17:58

O grupare infracţională, specializată în furturile din camerele de hotel de la mare, a fost destructurată de poliţiştii din Mangalia şi Neptun, conform unui comunicat de presă remis către Antena3.ro de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR). În luna iulie, poliţiştii din Mangalia şi Neptun, au reuşit documentarea activităţii infracţionale a membrilor unei reţele, care acţiona în unităţile hoteliere de pe litoralul Mării Negre. Şapte dintre ei sunt cercetaţi în arest preventiv, iar valoarea prejudiciului total este de aproape 20.000 de lei.

Poliţiştii au efectuat opt descinderi simultane, sub numele de ?Tun după tun la Neptun?, pentru a obţine autorizaţiile de percheziţie emise de instanţă, în urma cărora au fost găsite bunuri care aparţineau părţilor vătămate. De asemenea au fost identificaţi suspecţii O. DANIEL, de 36 ani, A. MARIUS, de 19 ani, T. DANIEL, de 18 ani, I. ILIUŢĂ, de 20 ani, C. COSTEL, de 18 ani, N. ALEXANDRU, de 22 de ani şi un minor de 17 ani, toţi din Murfatlar, care, în perioada 6 ? 14 iulie, au comis mai multe furturi din camere de hotel din Mamaia, Eforie, Costineşti, Neptun, Jupiter şi Venus.

După cum arată comunicatul IGPR, poliţiştii au stabilit că O. DANIEL, de 36 ani a racolat mai mulţi tineri, din localurile de internet-café şi le-a propus un mod de petrecere a timpului liber mai aventuros şi profitabil.

El îi transporta cu autoturismul său şi le indica unde şi cum să acţioneze şi stabilea cine escaladează, cine asigură paza şi cine stă la primirea bunurilor, timp în care el aştepta în maşină şi prelua ?marfa?.

Suspecţii pătrundeau în camerele de cazare pe rând, prin escaladarea geamului de la cameră. Astfel au reuşit să sustragă mai multe bagaje care conţineau obiecte vestimentare şi cosmetice, obiecte electronice, telefoane mobile, bani şi acte de identitate, toate în valoare de aproape 20.000 de lei.

În schimbul bunurilor sustrase, pe care le oprea şi valorifica cu titlu de ?cheltuieli de producţie?, adică benzină şi reparaţii, O. DANIEL le plătea celorlalţi câte 100-150 lei sau le lăsa câte un telefon mobil.

Pe baza probatoriului administrat de poliţişti în cauză, instanţa de judecată a emis, pe numele celor şapte suspecţi, mandate de arestare preventivă provizorie, iar poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea întregii activităţi infracţionale a grupării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: furt litoral hoti grupare infractiune Politie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close