Tuncay Ozturk, afectat de atacul din Istanbul: ”Sunt atât de obosit să fiu furios, profund supărat, dezamăgit..”

de A.M.P    |    02 Ian 2017   •   21:11
Tuncay Ozturk, afectat de atacul din Istanbul: ”Sunt atât de obosit să fiu furios, profund supărat, dezamăgit..” Foto:Tuncay Öztürk/Facebook

Tuncay Ozturk este afectat de atacul de la Istanbul, din noaptea de Revelion, în care au murit 39 de oameni nevinovați.

„Sunt atât de obosit să fiu furios, profund supărat, dezamăgit..
Nici nu am terminat urările de bine pentru anul 2017, că altă tragedie a venit şi ne-a lăsat cuvintele în aer. Dar încă am speranţe pentru o lume mai bună.

Nu vă pierdeţi speranţa, pentru că voi aveţi puterea să schimbaţi destinul, nu altcineva. Lacrimile nu au culoare. Nu au naţionalitati. Nu au religii. Dar lacrimile au aceeaşi însemnătate peste tot.

Voi puteţi schimba lumea! Mâine luaţi-vă copiii şi găsiţi pentru ei prieteni care au altă religie, care au o cultură diferită sau altă naţionalitate.

Învăţaţi-vă copiii cum să iubească, cum să se distreze şi cum să trăiască liniştiţi împreună cu ceilalţi. Luaţi copii de diferite religii, fie că sunt musulmani, creştini, evrei, etc. şi puneţi-i să decoreze un pom de Crăciun împreună. Apoi luaţi-i pe toţi să sărbătorească festivalul Ramadanului. Şi apoi luaţi-i din nou împreună la vopsirea şi încondeierea ouălor specific sărbătorilor Pascale.

Nu trebuie doar să le vorbiţi despre pace şi armonie în diferite culori, ci să le demonstraţi prin acţiunile voastre.
Nu staţi în faţa televizoarelor aşteptând ca ceilalţi să salveze lumea. Şi voi aveţi puterea asta. Nu uitaţi!

Toţi aceşti terorişti manipulaţi au fost şi ei copii odată. Aşa că nu va lăsaţi copiii să fie manipulaţi de alţii în viitor”, a spus Tuncay Ozturk.

 

Parteneri
x close