Antena 3 CNN Actualitate Turcia, somată să îşi retragă trupele din Irak ca să evite "războiul regional"

Turcia, somată să îşi retragă trupele din Irak ca să evite "războiul regional"

Turcia, somată să îşi retragă trupele din Irak ca să evite "războiul regional"
Sursa foto: Foto: pixabay.com
05 Oct 2016   •   16:31

Premierul irakian Haider al-Abadi a avertizat Turcia că menţinerea trupelor în nordul Irakului ar putea duce la un “război regional”, scrie news.ro, care citează Reuters.

Abadi, care a vorbit într-o conferinţă de presă, a reacţionat la decizia Parlamentului turc de săptămâna trecută de a prelungi mandatul care permite operaţiunile militare împotriva organizaţiilor teroriste din Irak şi Siria cu încă un an.

“Am cerut de mai multe ori părţii turce să nu intervină în chestiunile irakiene şi mă tem că aventura turcă s-ar putea transforma într-un război regional. Comportamentul conducerii turce nu este acceptabil şi nu vrem să intrăm într-o confruntare militară cu Turcia”, a adăugat el.

Turcia a anunţat că a desfăşurat trupe la o bază din nordul Irakului la sfârşitul anului trecut, în cadrul unei misiuni internaţionale de antrenare şi echipare a forţelor irakiene în lupta împotriva Statului Islamic, organizaţie teroristă care controlează teritorii vaste aflate în jurul oraşului Mosul şi în Siria.

 

viewscnt

 

×
Subiecte în articol: turcia armata turca
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close