Antena 3 CNN Actualitate Turismul românesc, lovit crunt de pandemie: România are cea mai mare scădere a numărului de turiști străini din Uniunea Europeană

Turismul românesc, lovit crunt de pandemie: România are cea mai mare scădere a numărului de turiști străini din Uniunea Europeană

România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turişti străini din Uniunea Europeană, cu o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare în vara anului 2020 față de aceeași perioada a anul trecut, conform cifrelor Eurostat.

Turismul românesc, lovit crunt de pandemie: România are cea mai mare scădere a numărului de turiști străini din Uniunea Europeană
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Noi 2020   •   10:15

Numărul turiștilor străini care s-au cazat în România în luna iulie a acestui an, a scăzut cu 90% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform datelor Eurostat.

Deși pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor din toată lumea, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afară ţării.   

Astfel, Bulgaria, a primit cel mai mare număr de turiști străini, din România. Aceștia au vizitat litoralul bulgăresc în această vară, salvând în acest fel multe afaceri bulgărești care erau în prag de faliment din cauza pandemiei. Dintr-un total de circa 450.000 de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, circa 40% au fost români, arată cifrele Eurostat, publicate de Mediafax.

Scăderea vine în contextul în care România era deja ţara care atrăgea cei mai puţini turişti străini din Uniunea Europeană. Conform statisticilor oficiale, numărul acestora scăzuse în anul 2019. Înainte de pandemie, România avea o pondere de doar 18% înnoptări de vizitatori străini în timp ce Bulgaria avea peste 60%.

×
Subiecte în articol: turismul pandemie turisti straini
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close