Antena 3 CNN Actualitate Ce răspuns a primit un turist român care a întrebat dacă poți merge în Grecia fără rezervare și să găsești acolo o cazare bună

Ce răspuns a primit un turist român care a întrebat dacă poți merge în Grecia fără rezervare și să găsești acolo o cazare bună

Un turist a cerut ajutorul celorlalți internauți de pe un forum dedicat sejururilor în Grecia într-o chestiune care îi frământă și pe mulți alți români dornici de vacanțe inedite.

Ce răspuns a primit un turist român care a întrebat dacă poți merge în Grecia fără rezervare și să găsești acolo o cazare bună
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    01 Iul 2022   •   21:16

Mai exact, turistul a vrut să afle dacă poate merge în Grecia fără rezervare și să găsească la fața locului o cazare. Iar asa dintr-un motiv foarte simplu: nu știe încă itinerariul călătoriei sale și nu a planificat totul pas cu pas.

"O întrebare cu caracter general privind cazările în Grecia: se pot găsi cazări convenabile direct la fața locului sau trebuie să faci neapărat rezervare dinainte? Cam despre ce prețuri vorbim?
Ideea este de tură de vreo săptămînă cu ferry din insulă în insulă și nu se știe dinainte itinerariul", a scris acesta pe Forum Grecia.

Apoi, turistul a venit cu detalii suplimentare:

"Sunt singur, fără mașină. Nepretențios, vechi backpacker. Perioada este prima decadă din septembrie. 7 sau 10 sau 14 zile. Punctul de plecare/intrare în Grecia este Piraeus și apoi cu permis nelimitat orice insulă/islands hopping... Încă odată mulțumesc celor ce îmi împărtășesc din experiența lor, îmi dau idei etc".

"Noi vă recomandăm să contactați înainte direct proprietarii de cazări pentru a obține cazări convenabile", i-au răspuns reprezentanții grupului de discuții.

"Se pot găsi cazări la fața locului, dar mai greu. În general, turiștii își rezervă dinainte, fie prin Booking, fie la agenție. Doar să aveți noroc să nu vină cineva la rezervare. Oricum, posibil să nu găsiți neapărat condițiile pe care le căutati.

Nu e ca la noi, în România, proprietarii să stea la marginea drumului să ofere cazare. Plus că e destul de riscant să începi să cauți la fața locului. Dacă nu găsiti cazare? Dormiți în mașină? Legat de prețuri, în general, dacă nu sunt rezervari prin Booking sau agenție, la pensiuni e cam 50 de euro camera pe noapte, la hotel 3 stele cam 70-80. Sigur, diferă în funcție de cerere, de perioada cand mergeti, de numărul de persoane, mese etc", a scris un utilizator.

"Dacă aveți un cort în portbagaj, puteți să vă asumati și asa riscuri, why not, tot ar fi o aventură",  "Nu e chiar un risc. Nu e cazul să speriați inutil oamenii", 

"De acord, nu e chiar risc-risc, oricum găsești unde să stai, mai depinde și de firea călătorilor și daca au familie cu copii mici. Eu unul o fac din timp, și stau linștit că nu trebuie să-mi mai fac griji și să pierd timp pe căutari. Dacă aș avea 20 de ani și aș fi singur sau cu o madmoazelă fără pretentii, pff, m-aș porni și cu o motoretă cu cortul", sunt alte comentarii ale utilizatorului grupului.

×
Subiecte în articol: Grecia vacanţă turist
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close