Antena 3 CNN Actualitate Turistă recuperată din Masivul Bucegi în stare gravă. Avea tensiunea atât de mică încât nu a putut fi măsurată

Turistă recuperată din Masivul Bucegi în stare gravă. Avea tensiunea atât de mică încât nu a putut fi măsurată

Turistă recuperată din Masivul Bucegi în stare gravă. Avea tensiunea atât de mică încât nu a putut fi măsurată
Sursa foto: Foto: Salvamont Romania/Facebook
11 Feb 2017   •   22:26

O turistă de 29 de ani din Bucureşti a fost recuperată, sâmbătă, din Masivul Bucegi, în stare gravă, la momentul în care aceasta a fost predată echipajului de pe ambulanţă având o temperatură a corpului de 27 de grade, scrie Agerpres.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, femeia făcea parte dintr-un grup de turişti care au urcat cu un autovehicul până la Piatra Arsă, de unde au plecat pe jos spre Babele şi Cabana Caraiman.

La întoarcere, grupul a ales să meargă pe o scurtătură, respectiv pe un drum de vară care este acoperit cu un strat consistent de zăpadă care ajunge până la brâu, a precizat sursa citată.

În aceste condiţii, femeii de 29 de ani i s-a făcut rău, nu a mai putut să înainteze şi a fost recuperată, după patru ore, de salvamontiştii din Buşteni şi de angajaţi ai Telecabinei Buşteni.

Turista a fost predată echipajului medical de pe ambulanţă cu hipotermie, având o temperatură a corpului de 27 de grade şi o tensiune arterială foarte scăzută, astfel că nu a putut fi măsurată, a mai spus Haiduc.

×
Subiecte în articol: Bucegi Masivul Bucegi
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close