Antena 3 CNN Actualitate Patru turiști maghiari s-au rătăcit într-o pădure din Argeș după ce au fost păcăliți de GPS

Patru turiști maghiari s-au rătăcit într-o pădure din Argeș după ce au fost păcăliți de GPS

Patru turişti maghiari au rămas, miercuri, blocați pe un drum forestier din zona localităţii Arefu din Argeș după ce au urmat indicațiile eronate ale sistemului de navigaţie GPS pe care îl aveau la ei.

Patru turiști maghiari s-au rătăcit într-o pădure din Argeș după ce au fost păcăliți de GPS
Sursa foto: ISU Argeș
de Gabriel Dano    |    26 Aug 2021   •   17:26

Când au văzut că autoturismul lor nu mai poate înainta pe drumul desfundat, turiștii au cerut ajutor la 112, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

"Patru persoane de sex masculin au rămas împotmolite cu autoturismul pe un drum din comuna Arefu, după ce ploaia a înmuiat pământul. Pompierii au încercat să ajungă cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, dar au fost nevoiţi să se deplaseze câţiva kilometri pe jos până la locul indicat", se arată într-o informare transmisă de ISU Argeş.

În ajutorul lor a sărit un localnic cu un tractor. Însă, intervenția a fost destul de dificilă și a durat aproape cinci ore. Până la urmă s-a reușit scoaterea maşinii împotmolite la cel mai apropiat drum asfaltat.

"Drumul pe care mergeau ghidaţi de GPS face legătura între Arefu şi Sălătrucu. Au observat că nu mai pot înainta pe acela şi s-au abătut puţin pe un alt drum până au rămas blocaţi", precizează ISU Argeş.

×
Subiecte în articol: Argeş
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close