Antena 3 CNN Actualitate Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Cozi de zeci de metri la telegondolă

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Cozi de zeci de metri la telegondolă

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Și nu vorbim despre o zi de weekend, ci de o zi normală din cursul săptămânii. La telegondolă, peste 500 de turiști, schiori și snowboarderi în cea mai mare parte, au stat la coadă ca să urce pe munte.

Turiștii au luat cu asalt stațiunea Poiana Brașov. Cozi de zeci de metri la telegondolă
de Andreea Cigolea    |    28 Ian 2021   •   15:10

Rândul s-a întins pe aproximativ 300 m distanță, iar oamenii au avut răbdare chiar și 60 de minute cât durează până la îmbarcare. Vremea foarte bună i-a scos din case și i-a atras la munte. Sezonul este în toi, însă cel mai important factor care aglomerează Poiana Brașov este imposibilitatea turistilor de a schia la Sinaia. Din cauza condițiilor meteo instalațiile de transport pe cablu sunt oprite. De altă parte, în Europa nu se schiază și românii au rămas acasă la ei.

Turiștii spun că se stă între 45 și 60 minute la coadă, dar rezistă, pentru că nu au încotro și că, deși fac puține ture pe pârtie cu timpul pierduți la rând (3 sau 4 ture), merită efortul pentru că vremea este ideală pentru schi.

Autoritățile nu s-au așteptat la o aglomerare atât de mare în timpul săptămânii și au suplimentat forțele de ordine.

”Au fost aduse echipe mixte de jandarmi de la Brigada Mobilă, iar jandarmeria montană este implicată cu toate efectivele” spune Ion Zaharia, purtător de cuvânt IJJ Brașov. 

Grardul de ocupare la hoteluri - peste 90%

Hotelierii își revin încet în această perioadă de iarnă. Administratorii resorturilor din Poiana Brașov spun că gradul de ocupare este de peste 90% în acest moment și se așteaptă ca la sfârșitul săptămânii să crească. În general se fac rezervări pe pachete de cazare de 7 zile.

Un hotelier din Poiana Brașov a scos jacuzzi-ul cu apă fierbinte ăn exterior, înconjurat cu zăpadă. El spune că această practiă este întâlnită și în Austria. Turiștii se pot bucura de mese diversificate în restaurant, de cazare premium și pot petrece timpul liber așa cum doresc.

Un alt hotelier apreciază că se poate face treabă și cu respectarea normelor impuse de pandemie și în acest moment în România se poate spune că se face turism. Și aici sunt așteptați turiști mai mulți în weekend, oferta acestora include 3 mese/ zi și turiștii vin pe pachete între 5 și 7 zile. 

×
Subiecte în articol: Brașov schi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close