Antena 3 Actualitate Turoperator din Germania: Românii nu ştiu să îl facă pe turistul german să cheltuie. Se întoarce cu banii acasă

Turoperator din Germania: Românii nu ştiu să îl facă pe turistul german să cheltuie. Se întoarce cu banii acasă

de Antena3.ro    |    08 Mar 2012   •   10:47
Turoperator din Germania: Românii nu ştiu să îl facă pe turistul german să cheltuie. Se întoarce cu banii acasă
Sursa foto: Foto: Agerpres

Turiştii germani care vin în vacanţe în România se întorc cu mare parte din bani necheltuiţi, pentru că infrastructura de agrement lipseşte, iar hotelierii nu au programe interactive care să-i ţină pe clienţi în restaurante, a declarat Toni Messerschmidt, proprietarul unei agenţii germane.
   
"Hotelierii nu ştiu să-i facă pe turiştii germani să cheltuiască banii în România. Un turist german vine cu cel puţin 500 de euro la el, bani de buzunar, dar suma medie de bani disponibilă pentru a fi cheltuită în vacanţă este de 2-3.000 de euro", a declarat Messerschmidt, citat de Mediafax.
   
Patronul spune că germanii se întorc cu banii din vacanţa pe care o petrec în România şi că, în medie, cheltuiesc 3-400 de euro, aproape toţi pe mâncare şi băutură.
   
"Nu există hoteluri în România care să aibă animaţie, iar barurile nu fac programe speciale, interactive. În Spania, de exemplu, hotelurile au animatori care fac turistul să rămână în bar şi să consume. Acolo se organizează în fiecare seară ceva în restaurant - se joacă bingo, se organizează seri de dans şi tot felul de alte programe. În România nu există nici măcar suveniruri cu specific naţional, şi nu sunt nici programe de agrement. Nu există bărci sau vaporaşe pentru croaziere pe mare, între staţiuni, cum au bulgarii, ci doar jetski- uri, periculoase pentru mulţi dintre turiştii străinii, care nu mai sunt tineri", a spus el, prezent la targul de turism de la Berlin.

Germania - furnizorul celor mai numeroşi turişti străini pentru România
   
Agenţia Messerschmidt Reisen aduce anual circa 1.200 de germani pe litoralul românesc.
   
Omul de afaceri a adăugat că imaginea turismului românesc este proastă în Germania din cauza hoţilor, cerşetorilor şi a prostituatelor din România.

Cu toate acestea, Germania este primul furnizor de turişti străini pentru România. Anul trecut, aproape 207.000 de turişti germani au vizitat România, în creştere cu 12,1%.

România participă în perioada 7-11 martie la ITB Berlin, cel mai mare târg de turism din lume atât ca suprafaţă, cât şi ca număr de vizitatori. La standul României sunt prezenţi 45 de expozanţi.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close