Antena 3 Actualitate Ucigaşii nu mai au scăpare! Băsescu a promulgat legea potrivit căreia infracţiunile de omor nu se mai prescriu

Ucigaşii nu mai au scăpare! Băsescu a promulgat legea potrivit căreia infracţiunile de omor nu se mai prescriu

15 Mar 2012   •   18:25
Ucigaşii nu mai au scăpare! Băsescu a promulgat legea potrivit căreia infracţiunile de omor nu se mai prescriu
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Legea prin care se elimină prescripţia răspunderii penale şi a pedepselor în cazul infracţiunilor de omor comise cu intenţie, de genocid contra umanităţii şi de război a fost promulgată.
   
Administraţia Prezidenţială a anunţat, printr-un comunicat, că preşedintele Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.
   
Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, forul decizional, în 28 februarie.
   
Legea prevede eliminarea prescripţiei pentru răspunderea penală în cazul infracţiunii de omor - comisă cu intenţie (directă sau indirectă) - în varianta simplă şi în formele sale agravate - şi în cazul infracţiunilor intenţionate care au avut ca urmare moartea victimei.
   
Proiectul mai prevede şi eliminarea prescripţiei pedepselor în cazul infracţiunilor de omor şi completarea textelor de lege care prevăd şi imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război.


   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close