Antena 3 CNN Actualitate Ucigaşul interlopului din Piatra Neamţ, de negăsit: Liderul unui clan rival, principalul suspect

Ucigaşul interlopului din Piatra Neamţ, de negăsit: Liderul unui clan rival, principalul suspect

Ucigaşul interlopului din Piatra Neamţ, de negăsit: Liderul unui clan rival, principalul suspect
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Noi 2010   •   08:27

Zeci de filtre au fost instituite în Piatra Neamţ, acolo unde un cunoscut interlop din oraş, Gheorghiţă Mararu, a fost ucis, duminică, într-o cafenea. Poliţiştii au întocmit deja un cerc de suspecţi. Principalul vizat este Cristian Chilat, zis "Falău", liderul unui clan rival.

Martorii crimei spun că atacatorul a plecat cu o maşină de culoare neagră. Până acum, acesta nu a fost reperat. Deşi procurorii au dispus inclusiv interceptarea telefonului mobil, nu s-a reuşit localizarea sa. Suspectul a fost dat în consemn inclusiv la frontiere.

Din ordinul ministrului de Interne, Secretarul de stat Dan Valentin Fătuloiu a fost trimis la Piatra Neamţ. Acesta va verifica atât condiţiile în care s-a petrecut incidentul dar şi eventuale legături între poliţie şi interlopi.

Cristian Chilat, zis "Falău", este un rival mai vechi de-al lui Gheorghiţă Mararu. În 2006, Falău i-a incendiat acestuia o maşină. Pentru asta, Falău a fost condamnat la închisoare de unde a fost eliberat, condiţionat, în urmă cu două luni.

Pe urmele ucigaşului


Un milion de euro pe capul lui "Fălău"

Familia lui Gheorghiţă Mararu a pus o recompensă de un milion de euro pe capul lui lui Cristian Chilat. De altfel, potrivit unor surse, apropiaţi ai interlopilor împuşcaţi în cafeanea l-au căutat ieri toată ziua pe agresor în pădurile din pasul Tazlău, din apropiere de Piatra Neamţ.

Incidentul a avut loc în plină zi. Atacatorul a intrat în cafenea, s-a apropiat de masa fraţiilor Mararu şi a început să tragă. Imediat după aceea, agresorul s-a făcut nevăzut.

Clienţii care se aflau în cafenea au sunat la 112. Medicii de la ambulanţă l-au găsit pe Gheorghiţă Mararu în stare de inconştienţă într-o baltă de sânge.

Ambele victime au fost duse de urgenţă la spital. În ciuda eforturilor făcute de medici, Gheorghiţă Mararu nu a mai putut fi salvat.

Fratele lui Gheorghiţă Mararu, Bogdan, a supravieţuit incidentului. Medicii au confirmat că bărbatul se află în stare stabilă, iar gloanţele nu i-au atins niciun organ vital.

Legături suspecte

Cazul de la Piatra Neamţ a scos la iveală legături dubioase dintre oameni ai legii şi interlopi. Surse apropiate anchetatorilor susţin că Falău ar fi fost şi autorul incendierii unui magazin din Piatra Neamţ, în urmă cu două zile. Se vorbeşte că însuşi şeful poliţiei Neamţ ar fi avut legături cu clanul Mararu.

Presa susţine că Gheorghiţă Mararu avea legături strânse cu poliţia din Neamţ. Mai exact cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Aurelian Şoric. Se spune că Şoric ar fi chiar vecin cu familia Mararu, de la care a cumpărat terenul de casă.

Pe de altă parte, presa a scris că soţia lui Şoric, de profesie notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale, în beneficiul interlopilor. Aurelian Şoric neagă orice legătură.

Una dintre ipoteze ar fi că uciderea lui Gheorghiţă Mararu ar avea legătură cu incendierea unui magazin din Piatra Neamţ, cu doar o zi înaintea asasinatului. Potrivit unor surse, Cristian Chilat, zis "Falău",  este unul dintre cei care au dat foc spaţiului comercial.

Nu este prima dată când poliţia din Neamţ este acuzată de legaturi strânse cu infractorii. Aurelian Şoric a fost pus în funcţie în 2006, în urma unui scandal asemănător, în urma căruia conducerea IPJ Neamţ a fost demisă.



×
Subiecte în articol: ucigas interlop Piatra Neamț Politie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close