Antena 3 CNN Actualitate Ucraina anunţă intensificarea luptelor cu forţele ruse în estul ţării. Comandant şef al armatei: „Depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic”

Ucraina anunţă intensificarea luptelor cu forţele ruse în estul ţării. Comandant şef al armatei: „Depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic”

Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat într-o anumită măsură, din cauză că forţele ucrainene şi ruseşti se ciocnesc în cel puţin trei zone de pe frontul de est, a declarat, duminică, un înalt oficial al apărării din această ţară.

Ucraina anunţă intensificarea luptelor cu forţele ruse în estul ţării. Comandant şef al armatei: „Depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iul 2023   •   14:24

Kievul a lansat luna trecută o contraofensivă mult așteptată pentru a recuceri teritoriul ocupat de ruși și a înregistrat câștiguri progresive în părți din est și sud. 

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a declarat pe Telegram că forțele ruse atacă de două zile în direcția Cupiansk, în regiunea Harkov.

„Suntem în defensivă. Sunt bătălii aprige. Pozițiile ambelor părți se schimbă dinamic de mai multe ori pe zi”, a scris oficialul ucrainean. 

Între timp, un civil a fost ucis și altul rănit în bombardamente rusești în regiunea ucraineană Harkov, în timp ce șapte persoane au fost rănite într-un sat din Zaporojie, au anunțat oficiali ucraineni. 

Regiunile Harkov și Zaporojie din estul și sud-estul Ucrainei au fost marcate de lupte crâncene în cea mai mare parte a celor 17 luni de când Moscova a invadat țara vecină, forțele Kievului luptând pentru a elibera zonele ocupate acum de forțele rusești. 

În altă ordine de idei, Forțele de Apărare Aeriană și Flota Rusiei din Marea Neagră au interceptat duminică dimineața nouă drone ucrainene deasupra portului Sevastopol din Crimeea. 

Nu au fost avariate obiective nici în oraș, nici în zona de apă, a declarat guvernatorul Sevastopolului instalat de Moscova. 

Două drone aeriene au fost doborâte deasupra mării, cinci au fost interceptate de forțele de război electronic ale Rusiei, iar două drone de la suprafața apei au fost distruse pe țărmul exterior. 

Transportul maritim, inclusiv feriboturile de pasageri, a fost suspendat timp de câteva ore duminică dimineață. 

O poziție interesantă a venit din partea comandantului-șef al forțelor ucrainene, Valeri Zalujnîi, care a recunoscut efectuarea de atacuri ucrainene pe teritoriul rusesc într-un interviu acordat ziarului american Washington Post. 

„Aceasta este problema noastră și depinde de noi să decidem cum să ucidem acest inamic. Este posibil și necesar să ucidem pe teritoriul său într-un război. Dacă partenerilor noștri le este frică să își folosească armele, vom ucide cu ale noastre. Pentru a-mi salva poporul. De ce trebuie să cer permisiunea cuiva pentru ce să fac pe teritoriul inamic?”, a întrebat Zalujnîi.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close