Antena 3 CNN Actualitate Ucraina doreşte construirea unui nou gazoduct spre România

Ucraina doreşte construirea unui nou gazoduct spre România

Ucraina doreşte construirea unui nou gazoduct spre România
30 Sep 2008   •   09:43

Markyan Kulyc, ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, a adresat o scrisoare către Consiliul Judeţean Maramureş pentru a începe discuţiile referitoare la o eventuală construire a unui gazoduct care să lege România de Ucraina.

Aceasta nu ar fi prima conductă de gaze care leagă o regiune românească de una din Ucraina. Zona Medieşul Aurit, din judeţul Satu Mare, este legată de zona Tekovo din Zcraina printr-o conductă de import al gazelor. Conducta are o capacitate de 11 milioane de metri cubi pe zi şi o lungime de 48 de kilometri.

Scrisoarea redactată de ambasadorul Ucainei începe astfel:" Aş fi recunoscător pentru acordarea unor informaţii mai argumentate cu privire la proiectele susţinute de autorităţile judeţului Maramureş cu privire la perspectiva construirii unui nou pod pe râul Tisa şi a unui gazoduct de legătură cu regiunea Transcarpatia din Ucraina."

Potrivit jurnaliştilor de la "Evenimentul Zilei", strategia companiei Trasgaz nu include, în prezent, acest proiect. ?Sunt discuţii incipiente şi tatonări cu privire la o nouă conectare cu Ucraina prin nord-vest?, au declarat surse din domeniu. Autorităţile din Ucraina nu au făcut nici o declaraţie oficială referitoare la acest proiect.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ucraina România Maramureș
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close