Antena 3 CNN Actualitate Un tânăr ucrainean a chemat un taxi, a furat maşina, apoi a abandonat-o pe avarii, pe Calea Victoriei din Bucureşti

Un tânăr ucrainean a chemat un taxi, a furat maşina, apoi a abandonat-o pe avarii, pe Calea Victoriei din Bucureşti

Un tânăr ucrainean, în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce a comandat un taxi, apoi în timp ce taximetristul îl ajuta cu bagajele, a furat maşina.

de Georgiana Murgilă    |    23 Apr 2024   •   11:59

Totul s-a întâmplat luni, 22 aprilie 2024, în jurul orei 19.30, după ce tânărul ucrainean, care se afla pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Bucureşti, a comandat un taxi.

În timp ce taximetristul îl ajuta cu bagajele, ucraineanul s-a urcat la volanul maşinii, care era pornită, şi a fugit.

"La data de 22 aprilie 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București -  Serviciul Furturi de Autovehicule  au reținut un tânăr, în vârstă de 23 de ani, față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat.

Cercetările au fost declanșate la data de 12 februarie 2024, când polițiști din cadrul Serviciului  Furturi de Autovehicule au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 19.30, i-ar fi fost sustras autoturismul, în timp ce era parcat cu cheile în contact și motorul pornit, pe o stradă din Sectorul 1.

Astfel, în urma activităților investigativ-operative și de cercetare penală, s-a conturat ipoteza conform căreia fapta ar fi fost săvârșită de către un tânăr, în vârstă de 23 de ani, cetățean străin.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, după comiterea faptei, bănuitul ar fi condus mașina sustrasă pe mai multe artere din Capitală, deși nu deține permis de conducere. Ulterior, ar fi abandonat-o pe o stradă din același sector, moment în care ar fi sustras un telefon mobil care se afla în autoturism, bun ce aparținea persoanei vătămate.

La data de 22 aprilie 2024, bănuitul a fost depistat și condus la audieri.
De asemenea, prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Furturi de Autovehicule, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt calificat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

×
Subiecte în articol: București Poliția Capitalei taxi
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close