Antena 3 CNN Actualitate UDMR îi va solicita lui Kovesi verificarea "scurgerilor de informaţii" în cazul Borbely

UDMR îi va solicita lui Kovesi verificarea "scurgerilor de informaţii" în cazul Borbely

UDMR îi va solicita lui Kovesi verificarea "scurgerilor de informaţii" în cazul Borbely
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Iul 2011   •   20:09

UDMR îi va cere procurorului general al României o verificare a "scurgerilor de informaţii" din dosarul în care apare numele ministrului Laszlo Borbely, a declarat Kelemen Hunor, la finalul şedinţei Consiliului Permanent al UDMR de la Cluj. În plus, UDMR va solicita"oprirea procedurilor care s-au repetat în aceşti ani şi care nu pot fi acceptate", a menţionat Kelemn Hunor citat de Mediafax.

"Nu putem accepta astfel de proceduri din partea instituţiilor statului care trebuie să se ocupe de justiţie. Cerem o analiză serioasă, de unde apar aceste scurgeri de informaţii?”, a spus Kelemen Hunor, referindu-se la dosarul în care este implicat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

"Vom cere procurorului general al României o verificare a scurgerilor de informaţii dintr-un dosar care este în lucru şi oprirea procedurilor care s-au repetat în aceşti ani care nu pot fi acceptate şi respingem astfel de jocuri. Nu este de acceptat într-un stat de drept, într-o societate democratică, ca numele unui ministru, numele unui om, indiferent dacă este ministru sau cetăţean simplu, să fie aruncat pe baza unor speculaţii, a unor acuzaţii nefondate într-o dezbatere publică, iar printr-o astfel de procedură să fie distrus numele şi reputaţia unui om. Nu putem accepta şi vom cere o anchetă, o verificare şi pedepsirea celor care procedează astfel", a declarat Kelemen.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea îl susţine în continuare pe  Borbely Laszlo şi că este convins că în câteva zile acuzaţiile la adresa ministrului Mediului se vor dovedi false. Kelemen susţine că Borbely este un om corect şi serios, un ministru şi un om politic foarte bun.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă în care este deja pus sub acuzare consilierul său, Szepssy Szabolcs. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Borbely ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a unui apartament pentru a favoriza o firmă.

Firma, care aparţine lui Ioan Ciocan, ginerele deputatului PSD Gheorghe Ciocan, ar fi realizat lucrări de amenajare în valoare de 20.000 de euro la apartamentul cuscrei lui Borbely.


×
Subiecte în articol: UDMR Kelemen Hunor Laszlo Borbely
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close