Antena 3 CNN Actualitate UDMR își pregătește revenirea la guvernare cu un proiect exploziv. Ce avantaje vrea pentru minorități

UDMR își pregătește revenirea la guvernare cu un proiect exploziv. Ce avantaje vrea pentru minorități

UDMR își pregătește revenirea la guvernare cu un proiect exploziv. Ce avantaje vrea pentru minorități
24 Mai 2017   •   15:06

Cu invitaţia lui Liviu Dragnea de a intra la guvernare, UDMR pune pe masa şefilor Coaliţiei un proiect de lege prin care minorităţile primesc drepturi sporite, scrie Gandul.info.

Mai exact, este vorba de o serie de modificări ale legii administraţiei publice locale, depuse marţi la parlament, care prevăd scăderea de la 20% la 10% a pragului de folosire a limbii materne în instituţii publice, precum şi inscripţionarea în limba cetăţenilor minorităţilor a denumirii localităţilor, străzilor şi spaţiilor publice.

De asemenea, actul normativ interzice orice modificare ce are ca scop schimbarea ponderii cetăţenilor minorităţilor naţionale din unitatea admninistrativ-teritorială în cauză. În plus, ţine de decizia exclusivă a autorităţilor publice locale adoptarea și folosirea unor insemne şi simboluri reprezentative pentru minoritate, alături de însemnele oficiale ale României.

 

×
Subiecte în articol: UDMR Liviu Dragnea
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close