Antena 3 CNN Actualitate UDMR, la consultările cu președintele Iohannis. Kelemen Hunor a declarat că formațiunea propune revizuirea Constituţiei

UDMR, la consultările cu președintele Iohannis. Kelemen Hunor a declarat că formațiunea propune revizuirea Constituţiei

UDMR, la consultările cu președintele Iohannis. Kelemen Hunor a declarat că formațiunea propune revizuirea Constituţiei
04 Iun 2019   •   15:49

UPDATE Kelemen Hunor a făcut declarații după consultările cu Iohannis, spunând că ordonanțele de urgență ar trebui eliminate. 

„Dacă va exista o inițiativă privind revizuirea Constituției și va fi în sensul de a pune în Constituție ceea ce s-a votat, noi vom susține cu această precizare, că la ordonanțele de urgență ar trebui și vom susține eliminarea totală a ordonanțelor de urgență. Ordonanțele simple pentru perioada vacanțelor parlamentare pe baza legii de abilitare rămân în Constituție, trebuie să fie un instrument la îndemâna Guvernului, în perioade când Parlamentul se află în vacanță. Dar ordonațele de urgență ar trebui să dispară de tot”, a spus Kelemen Hunor. 

Știre inițială

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia UDMR pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai" au început, marţi, la Palatul Cotroceni.

Din delegaţia UDMR fac parte preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, liderii celor două grupuri parlamentare, Attila Korodi şi Cseke Attila, precum şi preşedintele CRU, Rozalia Biro.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că formaţiunea sa propune, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, revizuirea Constituţiei şi eliminarea ordonanţelor de urgenţă, cu excepţia situaţiilor de război şi calamităţi naturale.

Klaus Iohannis a mai avut marți consultări cu PNL și USR. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: UDMR Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close