Antena 3 CNN Actualitate UDMR vrea să dea banii pentru creşterea copilului altor rude, dacă mama se întoarce la serviciu

UDMR vrea să dea banii pentru creşterea copilului altor rude, dacă mama se întoarce la serviciu

UDMR vrea să dea banii pentru creşterea copilului altor rude, dacă mama se întoarce la serviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Dec 2010   •   10:08

UDMR vrea să le dea taţilor sau bunicilor banii pe care ar trebui să îi primească mamele pentru creşterea copilului. Este o variantă ca banii să ajungă tot în familiile care au copii mici, cred reprezentanţii Uniunii. Între timp, dacă Executivul taie banii mamelor, o sută de mii de familii se vor vedea nevoite anul viitor să îşi ducă micuţii la creşe încă din primele luni.

UDMR a venit cu propria variantă la negocierile din Coaliţie. Partenerii de guvernare ai PDL doresc păstrarea concediului de maternitate la doi ani. UDMR doreşte însă schimbarea legii mamelor, astfel încât, chiar dacă mama se întoarce la serviciu, un alt membru al familiei, precum bunica sau bunicul, să poată primi banii timp de doi ani. Ministrul de Finanţe spune însă că Guvernul trebuie să mai strângă cureaua.

Mamele sunt memulţumite de modificări şi au anunţat că vor protesta miercurea viitoare în faţa Guvernului. Femeile care vor da statul în judecată vor primi sprijin în instanţe din partea Partidului Conservator. S-au înregistrat deja sute de cereri ale mamelor din România care vor să acţioneze în instanţă Guvernul.

×
Subiecte în articol: UDMR indemnizatie crestere copil
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close