Antena 3 CNN Actualitate Udrea a băgat zeci de milioane de euro într-un domeniu schiabil cu gropi. La B1, bolovanii de pe pârtie nu se văd

Udrea a băgat zeci de milioane de euro într-un domeniu schiabil cu gropi. La B1, bolovanii de pe pârtie nu se văd

Udrea a băgat zeci de milioane de euro într-un domeniu schiabil cu gropi. La B1, bolovanii de pe pârtie nu se văd
Sursa foto: Foto: VideoNews
09 Ian 2012   •   13:44

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi primarul Braşovului, Gheorghe Scripcaru, au inaugurat de curând cel mai mare domeniu schiabil din ţară, aflat în Poiana Braşov, investiţie care s-a ridicat la 32,5 de milioane de euro.

Pârtia este plină de bolovani şi pământ şi a costat cu 20 de milioane de euro mai mult decât cerea studiul de fezabilitate, dat de Ministerul condus de Elena Udrea, din bugetul primăriei conduse de Gheorghe Scripcaru.

Primarul a direcţionat şi el banii spre prietenul său, Marcel Butuza, zis "Prinţul asfaltului".

Turiştii nu sunt deloc mulţumiţi de noua pârtie care ar fi trebuit să fie amenajată totuşi cu zăpada artificială, în lipsa celei naturale. Dar acest lucru nu se întâmplă din cauza faptului că nu mai este nici măcar de un metru în lacul de acumulare din care ar fi trebuit să se tragă apă pentru producerea zăpezii artificiale.

Potrivit contractului, lacul de acumulare prevăzut ar fi trebuit să aibă un „debit suficient pentru alimentarea instalaţiilor de zăpadă artificială estimată a fi necesară într-un sezon". Însă, din lacul de acumulare apa s-a scurs, iar nivelul actual este mai mic de un metru. Folia de etanşare de pe fundul şi pereţii lacului a cedat, conductele de redistribuire a apei pentru tunurile de zăpadă nu au făcut faţă cerinţelor etc.

Ca şi cum toate acestea nu au fost de ajuns, Marcel Butuza a găsit de cuviinţă să amenajeze pârtiile de la Postăvaru folosind deţinuţii de la Penitenciarul Codlea.

Evenimentul a fost prezentat şi de către postul B1 TV, însă în imaginile difuzate de televiziunea de pe Calea Victoriei pe proaspătul domeniu schiabil gropile, nisipul şi pământul au fost înlocuite cu lapte şi miere. Însă nu am văzut nici un schior.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close