Antena 3 CNN Actualitate Udrea, acuzată de fraudă. MDRT: Andreica nu s-a ocupat de fondurile europene în acea perioadă

Udrea, acuzată de fraudă. MDRT: Andreica nu s-a ocupat de fondurile europene în acea perioadă

Udrea, acuzată de fraudă. MDRT: Andreica nu s-a ocupat de fondurile europene în acea perioadă
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iun 2011   •   14:09

Un fost secretar de stat din Ministerul Dezvoltării şi Turismului o acuză indirect pe Elena Udrea de implicare în fraude. Ioan Andreica, acuzat de trafic de influenţă, susţine că nu ar fi putut semna nici un contract fără ştirea Elenei Udrea.

Ioan Andreica a fost audiat
marţi la DNA, timp de aproximativ trei ore. La ieşirea din sediul Direcţiei, a declarat că nu este vinovat şi că nu putea semna niciun contract "fără ca ministrul să ştie", informează Mediafax. 

"Nu puteam semna nici un dosar fără să ştie ministrul" a spus Andreica.  Fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării şi Turismului a mai spus că procurorii anticorupţie nu ar avea probe împotriva lui.

 


Potrivit lui Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Dezvoltării şi Turismului,  fostul secretar de stat Andreica nu se ocupa de gestionarea fondurilor europene.

„Ioan Andreica nu se ocupa de fonduri europene în ministerul nostru şi nu putea face asemenea acuzaţii”, a declarat Bogdan Oprea.

Punctul de vedere al MDRT:


Ioan Andreica nu s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene sub mandatul lui Udrea

Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), "nu s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene şi nu a avut atribuţia de a semna contracte finanţate din fonduri europene sub mandatul ministrului Elena Udrea", se arată într-un comunicat al MDRT.

Potrivit documentului citat, Ioan Andreica a ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada ianuarie 2009-septembrie 2010 şi a părăsit funcţia pe care o ocupa prin demisie.

În perioada amintită, Andreica a avut responsabilităţi legate de activitatea Direcţiei Generale de Lucrări Publice, Direcţiei Generale Tehnică în Construcţii şi Direcţiei Generale Dezvoltare Teritorială.

"MDRT nu a încheiat contracte cu autorităţile publice locale şi nici cu operatori economici din domeniul construcţiilor. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului transferă fonduri către Consiliile judeţene şi locale pentru diverse proiecte de investiţii, autorităţile publice locale fiind singurele responsabile de cheltuirea legală a sumelor alocate de minister", se mai arată în precizările făcute de ministerul de resort.

În plus, Ministerul Dezvoltării şi Turismului susţine că nu a fost informat şi nici nu i s-au cerut date cu privire la dosarul penal în care este cercetat fostul secretar de stat Ioan Andreica.


Ioan Andreica a fost audiat în dosarul în care preşedintele CJ Bistriţa, Liviu Rusu şi vicepreşedintele CJ Bistriţa, Luca Iancu, sunt anchetaţi pentru deturnare de fonduri.

Potrivit DNA, Andreica ar fi favorizat mai mulţi primari, dar şi câteva societăţi comerciale.

La data de
2 iunie, DNA a făcut percheziţii la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, la locuinţa din Bistriţa a fostului secretar de stat în MDRT Ioan Andreica, precum şi la sediul Euroland SA, la care sunt acţionari acesta şi soţia secretarului general al PDL, Ioan Oltean.Ministerul Dezvoltării: Ioan Andreica nu s-a ocupat de gestionarea fondurilor europene sub mandatul lui Udrea




×
Subiecte în articol: Elena Udrea fonduri europene
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close