Antena 3 CNN Actualitate Udrea, despre Oprescu: Până nu moare cineva în arest, nu se va schimba ceva

Udrea, despre Oprescu: Până nu moare cineva în arest, nu se va schimba ceva

Udrea, despre Oprescu: Până nu moare cineva în arest, nu se va schimba ceva
de M.Z.    |    22 Sep 2015   •   11:09

Condiţiie din arestul din România sunt "mijloace de tortură", a spus Elena Udrea, marţi, întrebată despre situaţia lui Sorin Oprescu.

 
Udrea susţine că starea de sănătate a lui primarului suspendat al Capitalei Sorin Oprescu poate fi grav afectată în aceste condiţii. 
 
Mai mult, Udrea face o previziune sumbră: până nu o muri cineva, nu se va schimba nimic!
 
"Condiţiile din arest pot fi considerate mijloace de tortură şi fizică, şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Cred că îi va fi foarte greu domnului Oprescu să reziste în arest preventiv. (...) Până n-o muri cineva în puşcărie, în arest preventiv, nu cred că se va schimba ceva".

Elena Udrea a adăugat că nu înţelege de ce Sorin Oprescu nu poate fi cercetat în libertate sau plasat în arest la domiciliu, iar dacă anchetatorii se tem că ar putea influenţa ancheta, să îl oblige să nu ia legătura cu martorii din dosarul în care este urmărit penal.

Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat "o stare de slăbiciune", iar după o scurtă evaluare medicală, a fost readus în arest.
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.
 
Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ştefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Sorin Oprescu arest
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close