Antena 3 CNN Actualitate Udrea vrea să facă un circuit turistic "roşu", cu locuri legate de cuplul Ceauşescu

Udrea vrea să facă un circuit turistic "roşu", cu locuri legate de cuplul Ceauşescu

Udrea vrea să facă un circuit turistic "roşu", cu locuri legate de cuplul Ceauşescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Aug 2011   •   14:31

Zidul de la Târgovişte, în faţa căruia au fost omorâţi soţii Ceauşescu, ar putea deveni obiectiv turistic. Cel puţin aceasta este intenţia ministrului Turismului, Elena Udrea. Şefa de la Turism vrea să pună la dispoziţia oamenilor un circuit turistic în care să fie cuprinse şi închisoarea Doftana sau casa de la Scorniceşti a dictatorului.

România trebuie să abandoneze prejudecăţile legate de comunism, susţine ministrul Turismului. Prin urmare, Elena Udrea a venit cu ideea punerii în aplicare a unui circuit turistic, legat de viaţa lui Nicolae Ceauşescu.

"Circuitul roşu", aşa cum a fost denumit de ministrul Turismului, va avea ca punct de plecare zidul de la Târgovişte, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu. Turiştii vor mai bifa apoi pe traseu Scorniceşti, satul natal al fostului dictator, dar şi închisoarea Doftana, unde acesta a fost încarcerat.

În plus, circuitul va cuprinde şi balconul Comitetului Central, acolo unde Ceauşescu a rostit ultimul său discurs în 1989, precum şi cartierul Primăverii, în care a fost reşedinţa sa.

Potrivit Elenei Udrea, "circuitul roşu" va fi administrat de un operator privat. Ministrul Turismului speră ca oferta să-i tenteze în special pe turiştii din China, care, spune ea, s-ar da în vânt după obiective care să le amintească de cele din ţara lor.

Iniţiativa lui Udrea vine după ce ministrul Turismului a promis 2,5 milioane de euro firmei care va reuşi să facă spoturi publicitare care să atragă cât mai mulţi turişti „deschişi la minte şi toleranţi". Pentru a încasa banii respectivi, agenţia trebuie să realizeze mai multe clipuri de promovare, fotografii pentru publicitate, dar şi bannere web.

 




×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu Elena Udrea
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close