Antena 3 CNN Actualitate UE reglementează piaţa produselor naturiste: Anumite medicamente vor fi cumpărate doar cu reţetă

UE reglementează piaţa produselor naturiste: Anumite medicamente vor fi cumpărate doar cu reţetă

UE reglementează piaţa produselor naturiste: Anumite medicamente vor fi cumpărate doar cu reţetă
12 Feb 2011   •   12:21

Medicamentele pe bază de plante au zilele numărate. Uniunea Europeană ne obligă să reglemetăm piaţa suplimentelor începând cu 1 aprilie. Tot atunci, la nivel european, se va întocmi o listă comună cu produsele naturiste care vor putea fi achiziţionate doar la recomandarea medicului.

Odată ce se vor aplica noile reglementări, producătorilor şi importatorilor li se va interzice să mai scrie pe prospectul suplimentelor că vindecă de anumite boli.

Nici un prospect şi nici o reclamă la un supliment alimentar nu vor mai conţine expresii precum "vindecă", "bolnav", "medical", "medicament" sau orice sinonim al acestora, care vor putea fi folosite exclusiv de producătorii de medicamente.

Vor fi permise doar formulări generale de tipul: "pentru menţinerea stării de sănătate", "revigorarea, tonifierea organismului", "creşterea speranţei de viaţă, îmbunătăţirea calităţii vieţii".

Cei mai afectaţi vor fi bonavii care vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru suplimente. În plus, vor trebui să aştepte la cozi pentru a primi o reţetă de la medicii de familie pentru multe dintre produsele "naturiste".

Specialiştii avetizează că cei mai mulţi cumpărători se vor afla într-o confuzie totală şi nu vor şti ce tratează fiecare supliment în parte.

Începând cu luna aprilie, la nivel european, se va întocmi şi o listă comună cu produsele tradiţionale care vor putea fi achiziţionate doar la recomandarea medicului.

Dincolo de miturile despre suplimente, medicii susţin că acestea, în combinaţie cu medicina clasică, fac minuni pentru cei care suferă de boli cronice dacă sunt luate la recomandarea medicului, în doze optime.

 


×
Subiecte în articol: medicamente medic bolnavi reclama
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close