Antena 3 CNN Actualitate Uite erata, nu e erata. Judecătorul Toader cere convocarea de urgenţă a plenului Curţii Constituţionale

Uite erata, nu e erata. Judecătorul Toader cere convocarea de urgenţă a plenului Curţii Constituţionale

Uite erata, nu e erata. Judecătorul Toader cere convocarea de urgenţă a plenului Curţii Constituţionale
de O.P.    |    09 Aug 2012   •   06:02

Judecătorul constituţional Tudorel Toader a anunţat miercuri că, în cursul serii, a avut o discuţie cu preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, căruia i-a solicitat convocarea plenului CCR "poate chiar mâine (joi, n.n.) la prima oră", pentru a lămuri toate aspectele, având în vedere şi faptul că nu a ştiut nici de erata trimisă luni în numele CCR la Monitorul Oficial, nici de sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Reacţia lui Tudorel Toader vine după ce, cu o zi înainte, un alt judecător constituţional, Ion Predescu, produsese surpriza. Judecătorul Ion Predescu ne spusese că decizia de a trimite erata ar fi trebuit luată în plenul CCR, cu toţi cei 9 judecători de faţă.

"Trebuie să aştepte răspunsul competent al plenului Curţii. Dacă s-a luat decizia doar cu cinci prezenţi nu este legal, o decizie se ia în cvorum minim cu şase prezenţi. Dacă a survenit o problemă urgentă, Curtea Constituţională poate fi convocată mai devreme de 31 august.

Monitorul Oficial poate publica doar după respectarea cu rigoare a legii. Dacă au dubii pot aştepta plenul Curţii, nu ce a trimis judecătorul de serviciu", a precizat judecătorul Ion Predescu.
Judecătorul Toader a explicat, la postul de televiziune Antena3, că el a părăsit Bucureştiul, vineri, 3 august, în jurul orei 13.30, iar după "acea dată şi oră" nu ştie ce s-a întâmplat, fiind plecat în concediu "undeva în Vrancea", însă ceea ce s-a dat publicat pe site-ul Curţii Constituţionale reprezintă "voinţa şi sensul deciziei luate", în data de 2 august cu privire la cauza referendumului.

Tudorel Toader consideră că "într-o perioadă tulbure, cu probleme controversate", probabil, dintr-o "regretabilă eroare" s-a vehiculat numele său ca fiind implicat în modificările survenite deciziei Curţii Constituţionale dată în 2 august. "O mică diversiune, probabil", a adăugat judecătorul Toader.




×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close