Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de închisoare, prima noapte de LIBERTATE. Adrian Năstase a stat alături de familia sa după aproape 300 de zile de puşcărie

Ultima zi de închisoare, prima noapte de LIBERTATE. Adrian Năstase a stat alături de familia sa după aproape 300 de zile de puşcărie

Ultima zi de închisoare, prima noapte de LIBERTATE. Adrian Năstase a stat alături de familia sa după aproape 300 de zile de puşcărie
de O.P.    |    19 Mar 2013   •   05:30

 Adrian Năstase este, din nou, un om liber! Fostul premier a părăsit penitenciarul Jilava în urmă cu mai bine de 12 ore, cu promisiunea că "ne vom vedea zilele următoare". A fost însoţit tot drumul de cei doi fii, care l-au dus direct la un spital privat din Bucureşti, pentru analize.

Deşi era aşteptat de toată lumea la locuinţa sa din strada Adrian Năstase a ales un alt loc pentru a-şi petrece prima noapte de libertate.A anunţat doar pe blog că îşi va folosi timpul doar pentru "a respira" libertatea.

La ieşirea pe poarta penitenciarului, Adrian Năstase a fost primit cu aplauze de susţinătorii care îl aşteptau. Din cauza mulţimii adunate, abia a reuşit să parcurgă cei câţiva paşi până la maşina cu care a venit să-l ia fiul său cel mare. Andrei Năstase şi-a aşteptat tatăl minute bune în faţa ieşirii de la Jilava.

Maşina în care s-a urcat Adrian Năstase a fost însoţită tot drumul de o ambulanţă. Fostul premier nu s-a dus direct acasă, ci s-a oprit la o clinică privată din centrul Capitalei.

Fostul premier fost eliberat din Penitenciarul Jilava după ce Tribunalul Bucureşti a respins recursul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Decizia a fost luată cu votul a două dintre cele trei judecătoare ale completului.

La scurt timp după luarea hotărârii de eliberare, Adrian Năstase a postat un text pe blogul său, în care preciza că în această perioadă nu va da declaraţii sau interviuri.

"Mă bucur să mă reîntorc acasă, alături de familie şi de prietenii mei. Pentru câteva zile, îmi voi folosi timpul doar pentru "a respira" libertatea din afară, şi pentru a ma gândi la proiecte viitoare. Pe curând!", a spus fostul premier pe blogul său.

Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat după ce a stat aproape 300 de zile în puşcărie. El a fost încarcerat în 26 iunie 2012, după ce a stat 6 zile în spital, pentru că a încercat să se sinucidă la aflarea sentinţei de în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat de corupţie

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close