Antena 3 CNN Actualitate Ultima zi de plată a impozitului la casă

Ultima zi de plată a impozitului la casă

Ultima zi de plată a impozitului la casă
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2010   •   09:49

Ultima zi de plată a impozitului la casă, fără penalităţi! Cei care au în proprietate mai multe clădiri vor plăti mai mulţi bani, din cauza taxei de solidaritate, introdusă de Guvernul Boc în luna iulie. Astfel, impozitul pentru proprietate poate creşte şi de trei ori, în cazul în care clădirea este a treia deţinută, în afara celei de domiciliu.

Persoanele care au în proprietate mai multe clădiri trebuie să plătească noile taxe majorate până la sfârşitul zilei. Cei care depăşesc termenul vor plăti penalităţi.

Direcţiile de impozite şi taxe locale din ţară au transmis că 30 septembrie este ultima zi de plată, deşi Executivul a decis ca diferenţa de bani să poată fi plătită până la sfârşitul anului.

Potrivit taxei de solidaritate introdusă de Guvernul Boc, persoanele care deţin mai multe clădiri plătesc un impozit pe proprietate majorat cu 65% pentru prima locuinţă în afara celei de domiciliu, 150% pentru a doua şi 300% pentru a treia.

Impozitul se plăteşte şi pentru clădirile închiriate, date în administrare sau în folosinţă firmelor. Nu plătesc impozit majorat cei care au intrat în proprietatea clădirilor prin succesiune legală.

Taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la 31 martie şi 30 septembrie inclusiv. Cei care plătesc impozitul anticipat, până la 31 martie, au parte de o reducere de până la 10%.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: impozit casa platã
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close